ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο Θεός απέκτησεν ελευθερίαν!

Παρουσιάζουμε σχόλιο από το αγωνιστικό Ορθόδοξο περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» σε ακαταλαβίστικο και αιρετικό άρθρο του Χρήστου Γιανναρά που έγραψε την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το 2012.

Ο Θεός απέκτησεν ελευθερίαν!

Διά τό αληθές του ημετέρου λόγου περί του κ. Γιανναρά επισημαίνομεν καί σχολιάζομεν από τό άρθρον του ωρισμένα μόνον λόγια. Καί πρώτον παραθέτομεν τό εξής απόσπασμα από τό άρθρον του: «Όσοι καταλαβαίνουν ασυμβίβαστη τη διαφορά της Εκκλησίας από τη θρησκεία (κατανόηση που όριζε κάποτε την πολιτισμική ιδιαιτερότητα του Έλληνα), βλέπουν στο πρόσωπο της Παναγίας τη “Θεοτόκο”: τη γυναίκα που έδωσε σάρκα στην ελευθερία του Θεού από την ίδια τη θεότητά του, ελευθερία μανικού έρωτα για το πλάσμα του -να υπάρξει άνθρωπος ο Θεός χωρίς να καταλύεται το “όλως έτερον” της θεότητος. “Νενίκηνται της φύσεως οι όροι”, ψέλνει η Εκκλησία γι΄ αυτή τη γέννα του Θεού από άνθρωπο, πρώτη και μοναδική στην ιστορία ταύτιση της ελευθερίας με την Αιτιώδη Αρχή του υπαρκτικού γεγονότος».
Ομιλίες και μικρό τεύχος του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για την Παναγία μας Ερωτώμεν: Τί εννοεί ο άρθρογράφος μέ τους λόγους αυτού του αποσπάσματος; Καί ιδίως τί εννοεί, όταν διά τήν Θεοτόκον λέγη, ότι «έδωσε σάρκα στην ελευθερία του Θεού από την ίδια τη θεότητά του»; Τί; Ήταν δούλος της θεότητός του ο Θεός, και ενανθρωπήσας απέκτησεν ελευθερίαν; Ομολογώ, ότι εγώ ο συντάκτης του σχολίου, αδυνατώ να καταλάβω τί εννοεί ο αρθρογράφος. Ηρώτησα καί άλλους, ευπαιδεύτους ανθρώπους καί εντριβείς περί τά θεολογικά, ηρώτησα καί διακεκριμένον Καθηγητήν τής Θεολογίας, καί όλοι εδήλωσαν αδυναμίαν νά ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣκαταλάβουν. Διηρωτήθην τότε: Άρα γε ο ίδιος ο Γιανναράς εννοεί τούς λόγους του; Ο απόστολος Παύλος δι΄ ανθρώπους τύπου Γιανναρά έγραψε: «Μή νοούντες μήτε ά λέγουσι μήτε περί τίνων διαβεβαιούνται» (Α΄ Τιμ. 1:7). Εις τα πνεύματα των αιρετικών ο Διάβολος εμβάλλει ενέργειαν πλάνης καί φέρει σκοτισμόν, σύγχυσιν καί ασυναρτησίαν.

Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, τεύχος Σεπτεμβρίου 2012

Το αμέσως προηγούμενο σχόλιο του περιοδικού «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» Παραδοξότης και ακαταληψία, θα το δείτε πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: