ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Οι δύο μεγάλοι πόθοι του γνησιότερου τέκνου του π. Αυγουστίνου, του αείμνηστου Ομολογητού ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Οι δύο μεγάλοι πόθοι του γνησιότερου τέκνου του π. Αυγουστίνου, του αείμνηστου Ομολογητού ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κείμενα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για τον π.Αυγουστίνο Καντιώτη Ο πρώτος πόθος του μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου ήταν να επανδρωθεί με περισσότερους ανθρώπους που έχουν ορθόδοξα και ιεραποστολικά ιδεώδη, η Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα του π. ΑυγουστίνουΕΚΔ. Ο.Ι.Α. με περιγρ «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» και να συνεχίσει να διατηρεί τον ιεραποστολικό και αγωνιστικό της χαρακτήρα, όπως ήθελε και ο μακαριστός π. Αυγουστίνος. Ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος ήταν στύλος της ΣΤΑΥΡΟΣ περιοδικο πΟρθόδοξης Ιεραποστολικής και Αγωνιστικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου και αγωνίστηκε τιτάνια πρώτος αυτός, μαζί με τον ομολογητή θεολόγο κ. Σωτήριο Ευσταθίου και μαζί με τα άλλα ιεραποστολικά πρόσωπα της Αδελφότητας που τελικά έμειναν στην Αδελφότητα, για να κρατήσει η Αδελφότητα τον ιεραποστολικό και αγωνιστικό χαρακτήρα της σε θέματα Πίστεως και ηθικής και αρχών. Ο αγώνας του μάλιστα στέφθηκε με νίκη. Αυτό ήθελε και ο π. Αυγουστίνος και αυτό εξέφρασε στον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο όταν ήταν σε βαθύτατο γήρας, όταν κάποιοι πίεζαν αφόρητα τον υπέργηρο π. Αυγουστίνο όταν ήταν σε βαθύτατο γήρας και με εξασθενημένη βούληση, να την κάνει Μοναστήρι όχι αγωνιστικό, αλλά Μοναστήρι χωρίς αγωνιστικότητα, «λαπαδίστικο» όπως έλεγε ακριβώς ο ίδιος ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος! Αυτά έχει πει από το θρυλικό Βήμα της Αδελφότητας ο ίδιος ο Νικολάος Π. ΕΦΡΑΙΜ ΦΙΛΟΘΕΪΤΗΣΣωτηρόπουλος. Eπεξηγούμε ότι τα Μοναστήρια τα ευλογημένα και σωστά που οι μοναχοί έχουν αυστηρά ορθόδοξο πνεύμα και αναλώνονται σωστά στην άσκηση και στην προσευχή και αγαπούν τους αγωνιστές της Πίστεως, ακόμα και αν δεν αγωνίζονται φανερά, και ιδίως τα άγια και καλά Μοναστήρια που υπάρχουν και άγιοι μοναχοί και ηγούμενοι, χαρισματούχοι, τα σεβόταν και τα επαινούσε πολύ και προσέτρεχε εκεί πολλές φορές για να πάρει δυνάμεις. Όμως Μοναστήρια νοσηρά και «λαπαδίστικα» με νοσηρούς και μωροφιλόδοξους γεροντισμούς και άλλες νοσηρότητες δεν τα ήθελε με τίποτα.
οικουμεν πανθρ2

Ο δεύτερος ειδικότερος πόθος του, ήταν να πολεμήσει τον σατανικό οικουμενισμό, την πιο χειρότερη αίρεση της εποχής μας. Λέμε ειδικότερος γιατί περιέχεται μέσα στον αγωνιστικό χαρακτήρα της Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου. Όπως έγραψε και ο ίδιος ο αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος και  είπε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «HELLAS FM», την Άνοιξη του 2014, και ο θεολόγος κ. Γεώργιος Βλαχογιάννης, πολύ στενός συνεργάτης του, όταν ήταν άρρωστος σε Νοσοκομείο ο αείμνηστος Ομολογητής Νικόλαος Σωτηρόπουλος, ότι ήθελε να μείνει στη γη για 3 ακόμα χρόνια για να πολεμήσει την παναίρεση του Οικουμενισμού και galaoμετά να φύγει. Ο αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος δεν μπόρεσε να ξαναμίλησει στο ραδιοφωνικό σταθμό από τότε λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, όμως τώρα χαίρεται τη χαρά του Παραδείσου!

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: