ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Χρήστος Σαλταούρας

ΝΙΚ ΜΕ Π. ΑΥΓΑναχώρησε για την αιωνιότητα ο ζηλωτής Θεολόγος, ο ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου, ο πύρινος κήρυκας του θείου λόγου, ο σφοδρός πολέμιος των αιρετικών, ο φόβος και ο τρόμος των Οικουμενιστών, ο δεινός ερμηνευτής της Αγίας Γραφής, το κόσμημα της Θεολογίας, ο ικανός συζητητής, ο πλούσιος συγγραφέας και άριστος φιλόλογος, ο εμπνευστής ημών, ο Διδάσκαλος ημών. Το καύχημα και γαυρίαμα των Ορθοδόξων αγωνιστών της σύγχρονης εποχής. Αναχώρησε για την αιωνιότητα το πλέον πιστό τέκνο του Μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη !

Ν.ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 7Τώρα μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Νικόλαου Σωτηρόπουλου, όταν κάποτε του ευχήθηκα μετά από μία από τις πολλές περιπέτειες της υγείας του «να είναι πάντα καλά». Τότε ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος μου είπε : «ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ» !

Ο Σωτηρόπουλος αναχώρησε για την αιωνιότητα και η σύγχρονη Θεολογία είναι πλέον φτωχότερη ! Πολύ φτωχότερη ! Και αν η Θεολογία δεν θέλει να παραμείνει φτωχή, καλά θα κάνει να αξιοποιήσει το συγγραφικό έργο του μεταστάντος.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος εκφράζει την ευαρέσκεια του για την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου Ιδιαιτέρως πρέπει να προσεχθεί από τους Θεολογικούς κύκλους η μετάφραση της Καινής Διαθήκης που εκπόνησε ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος και το τετράτομο έργο του ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ καθώς και τα περίφημα Ο ΙΗΣΟΥΣ ΓΙΑΧΒΕ και ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑΧΒΕ .

Ο Σωτηρόπουλος κοιμήθηκε αλλά το έργο του λάμπει σαν χρυσός. Το έργο του εμπνέει νέους αγωνιστές της Ορθοδοξίας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

ΝΙΣ μικρη σε ΒΣ ΠΟ Σωτηρόπουλος υπήρξε Κραταιός πολέμιος των αιρετικών ιδίως των ψευδομαρτύρων του Ιεχωβά αλλά και του Προτεσταντισμού γενικά. Ενθυμούμαι κάποτε που μου είπε για το βιβλίο του ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ότι δεν ανατρέπει μόνο τον Χιλιασμό αλλά και τον Προτεσταντισμό γενικότερα.

λύκοιΌλες τις αιρέσεις πολέμησε ο Σωτηρόπουλος. Πολέμησε και τον Παπισμό και επειδή δεν συμβιβάστηκε με την φιλοπαπική-ουνιτική στάση αναξίων Οικουμενιστών λυκοποιμένων διώχθηκε απεινώς !

Το αποστολικό ανάγνωσμα του Ψυχοσάββατου, σε μετάφραση απο τον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο Διδάσκαλε Νικόλαε Σωτηρόπουλε, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Πρέσβευε υπέρ ημών των ακροατών των κηρυγμάτων σου στον Δεσπότη Χριστό !

Αιωνία σου η μνήμη !

ΑΚΤΙΝΕΣ

Δείτε Συνοπτικά ο πραγματικός λόγος «αφορισμού» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, πατώντας ΕΔΩ
Οι αιρετικοί οικουμενιστές συμπλέουν με τις σκοτεινές δυνάμεις, πατώντας ΕΔΩ
Διάλογος του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με αιρετικό πεντηκοστιανό, με θέμα «Η αρπαγή», το έτος 1996, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: