ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Επίπληξη για την μεγάλη παρεκτροπή της παράδοσης Ορθόδοξου Ι. Ναού στους αιρετικούς Μονοφυσίτες

Επειδή την προηγούμενη εβδομάδα ήταν της αγίας Ευφημίας που έκανε το γνωστό θαύμα που έδειξε ότι ο Μονοφυσιτισμός είναι αίρεση και επειδή τις μέρες αυτές αλωνίζει άρχοντας των μονοφυσιτών την Ελλάδα και γίνεται δεκτός με εκκλησιαστικές τιμές και επειδή σήμερα η Εκκλησία εορτάζει την μετάσταση του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, παρουσιάζουμε ένα απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα. Είναι από την ομιλία του μακαριστού ομολογητού Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, του γνησιότερου τέκνου του π. Αυγουστίνου με θέμα «Η Εκκλησία είναι Μία» (29-1-1995).

Επίπληξη για την μεγάλη παρεκτροπή της παράδοσης Ορθόδοξου Ι. Ναού στους αιρετικούς Μονοφυσίτες

Ζ.Πηγης 44Εδώ. στο Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, η Αρχιεπισκοπή, αυτοί που κυβερνούν την Αρχιεπισκοπή, δεν ξέρω ποιός κυβερνάει τώρα την Αρχιεπισκοπή, έχουν παραδώσει το Ναό στους Μονοφυσίτες. Γίνεται η Ορθόδοξη θεία Λειτουργία και κατόπιν γίνεται στον ίδιο Ναό, η «λειτουργία» των Μονοφυσιτών.

Οι Μονοφυσίτες αγαπητοί μου, οιμονοφυσιτες Μονοφυσίτες δεν μετενόησαν, δεν αναγνώρισαν την Τετάρτη Οικουμενική Σύνοδο και τις επόμενες, δεν καθήρησαν τους αιρεσιάρχες αρχηγούς των, τους οποίους τιμούν ως αγίους και εν τούτοις η Αρχιεπισκοπή παρέδωσε τον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στους Μονοφυσίτας!

Τι λέγει ο Απόστολος Ιωάννης; Τι λέγει ο ευαγΑπόστολος Ιωάννης; Τον αιρετικό όταν έρχεται προς εσάς ως αιρετικός -αν έρθει σαν γιατρός εντάξει, αν έρθει σαν υδραυλικός εντάξει, αν έρθει σαν πτωχός εντάξει-, αλλά αν έρθει με την ιδιότητα του αιρετικού δεν θα τον δεχθήτε στο σπίτι σας, στο ατομικό σας σπίτι, ούτε θα του πείτε καλημέρα. Ο Ναός το σπίτι του Θεού αξίζει πολύ περισσότερο από το ατομικό μας κοσμικό σπίτι και δεν έπρεπε η Αρχιεπισκοπή να παραδώσει τον Ναό.
Φέρουν το εξής επιχείρημα, φέρουν το εξής επιχείρημα, ότι στο εξωτερικό… Φέρουν το εξής επιχείρημα οι οικουμενισταί, στο εξωτερικό οι ετερόδοξοι, παπικοί, προτεστάντες παραχωρούν στους Ορθοδόξους Έλληνες ναούς και τελούν και οι Ορθόδοξοι ΝΙΣ 1995 ΣΤπ2Έλληνες τα της λατρείας των σε ναούς ετεροδόξων. Και αυτό το κατακρίνωμε. Και αυτό το κατακρίνωμε. Είναι προτιμότερο να γίνεται η θεία Λειτουργία και η Θεία Ευχαριστία σ΄ ένα σπίτι ευσεβούς ανθρώπου ή σε μια αίθουσα. Όχι σε ναούς αιρετικών!

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Το πατριαρχείο Αντιοχείας είχε κάνει ένωση με τους αιρετικούς Μονοφυσίτες!, πατώντας ΕΔΩ
Η αίρεση, το χειρότερο κακό, πατώντας ΕΔΩ
Ο κορυφαίος απόστολος Πέτρος για τις αιρέσεις, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: