ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Αυτοκατακρίνεται ο αμετανόητος αιρετικός

Επειδή την Κυριακή που πέρασε ήταν η εορτή της Έβδομης Οικουμενικής Συνόδου παραθέτουμε και ένα πολύ μικρό απόμαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την εξαίρετη ομιλία του μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου «Αίρεσι το μεγαλύτερο κακό» (12-3-1995), με σύντομη ανάλυση στίχων από το αποστολικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής, για τους αμετανόητους αιρετικούς.

Αυτοκατακρίνεται ο αμετανόητος αιρετικός

ΝΙΣ ονομα απο Ε.Μ. πΣτην προς Τίτον επιστολή, στο 3ο κεφάλαιο, στους στίχος 10-11, ο Απόστολος Παύλος, ο άλλος κορυφαίος Απόστολος, συμβουλεύει «Αιρετικόν άνθρωπον μετα μίαν και δευτέραν νουθεσίαν, παραιτού».
ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣΤον αιρετικό άνθρωπο, να τον συμβουλεύσεις μία φορά, δύο φορές. Εαν δεν αλλάζει, παράτησέ τον. «Εξέστραπται γαρ ο τοιούτος και αμαρτάνει ων αυτοκατάκριτος». Ο τέτοιος άνθρωπος, ο αιρετικός, εξέστραπται, διεστράφει. Και αμαρτάνει με τη βαρύτερη έννοια του ρήματος, ασεβεί, όντας αυτοκατάκριτος. Τἰ θα πει «αυτοκατάκριτος»; Αυτοκατακρίνεται, αυτοκαταδικάζεται, καταδικάζεται και όλη την ευθύνη για την καταδίκη του την έχει ο ίδιος.

Εσύ τον συμβούλευσες μια-δυό φορές; Δεν άλλαξε; Δεν έχεις καμιά ευθύνη. Καταδικάζεται και όλο το κρίμα για την καταδίκη του, το βαστάζει ο ίδιος, είναι τελείως αδικαιολόγητος!

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Ορθόδοξης Ιεραποστολικής και Αγωνιστικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου, Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Aντιαιρετικές αναρτήσεις απο περυσινή ραδιοφωνική εκπομπή, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: