ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο μεγάλος αντιαιρετικός κληρικός πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός για τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο

Παρουσιάζουμε παρακάτω απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από τον σύντομο χαιρετισμό του μεγάλου αντιαιρετικού κληρικού πρωτοπρεσβύτερου και τότε καθηγητή Πανεπιστημίου, π. Γεωργίου Μεταλληνού, στην αντιπαπική εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, στις 5-4-2001. Στην αντιπαπική εκδήλωση είχε αμέσως πριν εκφωνήσει τον χαιρετισμό του ο μακαριστός ομολογητής Θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος (δείτε τον χαιρετισμό ΕΔΩ). Δεν ήταν σωστό που ομιλεί ο π. Γεώργιος για τον π. Αυγουστίνο σε ενεστώτα, ότι ο π. Αυγουστίνος «επαναλαμβάνει» την φράση, όταν πριν απο λίγο ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος, το γνησιότερο και πιστότερο τέκνο του π. Αυγουστίνου, στον χαιρετισμό του είχε χρησιμοποιήσει για τον π. Αυγουστίνο μόνο παρελθοντικό χρόνο («επαναλάμβανε»). Στο απόσπασμα αυτό που παρουσιάζουμε, ο π. Γεώργιος Μεταλληνός ομιλεί και για τον μακαριστό Νικόλαο Σωτηρόπουλο και αναγνωρίζει την αξία του και γι΄ αυτό το παρουσιάζουμε. Ο π. Θεόδωρος στον οποίο αναφέρεται ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο π. Θεόδωρος Ζήσης.

Ο μεγάλος αντιαιρετικός κληρικός πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός για τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο

Π. Γ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ1 πΝΙΣ ΣΕ ΠΟΛ.ΜΟΥΣΕΙΟ 2ΠΣυμφωνώ με τον σεβαστό και εξαίρετο συνάδελφο κ. Νικόλαο Βασιλειάδη όταν αναφέρθηκε στον άγιο Μάρκο τον Ευγενικό. Και θα μου επιτρέψει ο εξίσου αγαπητός και εξαίρετος θεολόγος, ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος (χειροκροτήματα του ακροατηρίου) να προσθέσω ολοκληρώνοντας στο χωρίο που επαναλάμβανε και επαναλαμβάνει ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης πρώην άγιος Φλωρίνης, όπως ελέχθη από τον Συνέσιο της Κυρήνης ή Κυρηναίο της Πτολαιμαΐδος «Ουκ  επιλήψουσιν τω Θεώ στρατιώται πρέποντες Εκκλησία». Δεν agios_AYGOUSTINOS ΠΕΡδιορθώνω, απλώς συμπληρώνω όλον τον λόγο. «Δεν θα λείψουν ποτέ, με τη Χάρη του Θεού, οι πρέποντες στρατιώτες στην Εκκλησία». Ένας νέος Μάρκος Ευγενικός είναι ο π. Θεόδωρος, ο οποίος θα μας μιλήσει στη συνέχεια. Δεν θα πεθάνει ποτέ η Ορθοδοξία.

Δείτε και Μεγάλοι αντιαιρετικοί Ορθόδοξοι κληρικοί της Ελλάδας, πατώντας ΕΔΩ
Δεν θα λείψουν στρατιώτες στην Ορθοδοξία, πατώντας ΕΔΩ

Στην τελευταία φωτογραφία είναι ο π. Αυγουστίνος και την πήραμε από το αγαπημένο του αγωνιστικό περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» που ίδρυσε.

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: