ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για τον αείμνηστο αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο

Επειδή πριν 3 ημέρες συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την κοίμηση του αείμνηστου αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου, παρουσιάζουμε απομαγνητοφωνημένο το απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Ομολογητού Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με θέμα «Η σπορά της ελεημοσύνης» (12-11-1989), που είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα σε παρουσίαση σαν video (δείτε ΕΔΩ).

Για τον αείμνηστο αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο

ΝΙΣ 1995 ΣΤπ2

Την αφορμή δίνει και ένας τρίτος Πατέρας της Εκκλησίας. Η Εκκλησία αγαπητοί δεν έπαυσε να γεννά Πατέρας. Είχε Πατέρες κατα την αρχαία εποχή, έχει Πατέρες και σήμερα. Προχθές ανεχώρησε από την μάταια αυτή ζωή και προσετέθη στη χορεία των ουρανίων Πατέρων, ένας σύγχρονος Πατέρας της Εκκλησίας.

p.EPIFΟ αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος. Ο π. Επιφάνιος δεν ήταν μόνον ένας ενάρετος ασκητής, δεν ήταν μόνο ένας θαυμαστός διαλεκτικός και αγωνιστής, ιδίως δια της γραφίδος. Ο κάλαμος του, «κάλαμος γραμματέως οξυγράφου». Μυαλό θα έλεγα, μαθηματικό, τετραγωνικό. Ο π. Επιφάνιος δεν ήταν μόνον ένας περίφημος εξομολόγος, επιστήμων της εξομολογήσεως, με πλήθος πνευματικά τέκνα όπως απέδειξε η πάνδημος κηδεία του χθες, στον ιερό Ναό της Χρυσοσπηλιωτίσσης. Πλήθος αρχιερέων και ιερέων και μοναχών και ευσεβών ανθρώπων παρηκολούθησαν την EPIFTHEODκηδεία του π. Επιφανίου. Ο π. Επιφάνιος ήτο και φίλος της ελεημοσύνης, ελεήμων άνθρωπος. Σαν ιερομόναχος ήταν ακτήμων, αλλά όπως ο απόστολος Παύλος εφρόντιζε να ελεεί τους πτωχούς ανθρώπους δια των συνεισφορών χριστιανών, έτσι και ο π. Επιφάνιος δια των συνεισφορών ευσεβών ανθρώπων, όπως πληροφορούμαι πολλούς ανθρώπους ελεούσε, βοηθούσε, ανακούφιζε.
Γι΄ αυτό η αποψινή ομιλία είναι εις τιμήν και μνήμην, των δύο μεγάλων αρχαίων Πατέρων, του αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος και του ιερού Χρυσοστόμου, αλλά και του συγχρόνου πατρός της Εκκλησίας, του αρχιμανδρίτου, του αειμνήστου αρχιμανδρίτου Επιφανίου Θεοδωροπούλου.

Την ομιλία θα την βρείτε στο βιβλιοπωλείο της αγαπημένης Ιεραποστολικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»

Δείτε και Για τον αείμνηστο αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, παρουσίαση σαν βίντεο, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: