ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Αποστομωτική απάντηση στους κοσμικούς που λένε ότι ο Θεός δεν έχει ανάμειξη στους σεισμούς

Για τον χθεσινό σεισμό που ακούστηκε στην Ελλάδα, παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Η αιτία των σεισμών» (17-10-1999) που έγινε λίγο μετά τον μεγάλο σεισμό στην Αττική.

Αποστομωτική απάντηση στους κοσμικούς που λένε ότι ο Θεός δεν έχει ανάμειξη στους σεισμούς

Ομιλίες για τους σεισμούς Γενικώς όμως οι σεισμοί δεν προκαλούνται από τον διάβολο. Απο ποιόν προκαλούνται;
Οι κοσμικοί τί λέγουν; Οι ψευδοεπιστήμονες τί λεγουν; «Οι σεισμοί είναι καθαρώς φυσικά φαινόμενα. Τους σεισμούς προκαλεί η φύσις. Ο Θεός δεν έχει καμία ανάμειξη στους σεισμούς»! Έτσι δεν λένε οι πολλοί; Και όταν τους λέμε ότι τους σεισμούς προκαλεί ο Θεός, αμέσως φέρνουν την ένσταση «Ο Θεός είναι αγάπη».
ονομα ΝΙΣωτ 2 πΤο ξέρουμε ότι ο Θεός είναι αγάπη. Και περισσότερο απο αυτούς το ξέρουμε ημείς οι θεολόγοι που διαβάζουμε μέρα-νύχτα τις Γραφές και όλοι οι θρησκευτικοί άνθρωποι. Και δεν είναι ανάγκη να μας του ειπούν και να μας το τονίσουν άγευστοι των Γραφών, κοσμικοί άνθρωποι, δημοσιογράφοι και άλλοι κοσμικοί άνθρωποι!
1995ΝΙΣ ΠμιΣτο επιχείρημα ότι ο Θεός είναι αγάπη, εγώ θα αντιτάξω ένα άλλο επιχείρημα. Αυτοί λέγουν ότι δεν έχει ο Θεός ανάμειξη στους σεισμούς και νομίζουν έτσι ότι διασώζουν την αγάπη του Θεού. Εγώ όμως φέρνω ένα άλλο επιχείρημα «Ο Θεός εκτός του ότι είναι αγάπη, δεν είναι και παντοδυναμία; Δεν είναι παντοδύναμος;». Ο Θεός είναι παντοδύναμος. «Και αφού είναι παντοδύναμος και είναι συγχρόνως και αγάπη, έπρεπε να μην αφήνει να γίνει σεισμός, αφού ο σεισμός είναι κακό πράγμα, είναι καταστροφή. Εγώ ένας κοινός άνθρωπος, που έχω ολίγη αγάπη εν σχέσει με τον Θεό, πολύ ολίγη αγάπη, εάν δω ότι πρόκειται να γίνει ένα κακό, μία συμφορά και Ομιλία του κ. Νικόλαου Σωτήροπουλου μπορώ να την αποτρέψω, την αποτρέπω. Και αν δω ότι γίνεται η συμφορά και μπορώ να επεμβώ και να την σταματήσω, επεμβαίνω και την σταματώ, με την ολίγη αγάπη που έχω. Ο Θεός με την άπειρη αγάπη, γιατί αφήνει και γίνονται οι σεισμοί; Γιατί δεν επεμβαίνει;».
Ο Θεός είναι, αγαπητοί μου, αγάπη αλλά είναι και δικαιοσύνη. Είναι αγάπη αλλά είναι και δικαιοσύνη και όταν εμείς οι άνθρωποι κάνουμε κατάχρηση της αγάπης Του, τότε τον λόγον έχει η δικαιοσύνη Του. Και πέφτει ως πέλεκυς, επάνω στην ανθρωπότητα.

Την ομιλία θα την βρείτε στο Ορθόδοξο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου

Δείτε και Μεγάλη αυθάδεια η αμφισβήτηση των αποφάσεων του Θεού, παρουσίαση σαν βίντεο, πατώντας ΕΔΩ
Δεν προκαλεί τους σεισμούς ο ανύπαρκτος Εγκέλαδος, πατώντας ΕΔΩ
Ούτε ο διάβολος προκαλεί τους σεισμούς, πατώντας ΕΔΩ
Άθλια και πανάθλια Μ.Μ.Ε. πατώντας ΕΔΩ
O άγιος Ιωάννης ο Ρώσος σε θαυμαστή εμφάνιση του είπε τρις «Πρέπει να γίνει πόλεμος», για τις ασέβειες και την αμετανοησία μας, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: