ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Παρακάτω παρουσιάζουμε μικρό χριστουγεννιάτικο απόμαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την εξαίρετη ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Εμμανούηλ» (18-12-2005). Το συγκεκριμένο απόσπασμα ερμηνεύει προφητεία του Προφήτη Ησαΐα.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ονομα ΝΙΣωτ 2 π«Παιδίον εγεννήθη ημίν, υιός και εδόθη ημίν, ου η αρχή εγεννήθη επί του ώμου αυτού, καὶ καλεῖται τὸ ὄνομα αὐτοῦ μεγάλης βουλής Άγγελος, θαυμαστός σύμβουλος, Θεός ισχυρός, εξουσιαστής, άρχων ειρήνης, πατήρ του μέλλοντος αιώνος».

Ασυγκίνητοι από τα Χριστούγεννα

Ένα παιδί γεννήθηκε για μας, λέγει ο Ησαΐας. Βλέπει το Παιδί της Βηθλεέμ, βλέπει το γεγονός του μέλλοντος σαν τετελεσμένο, «γεννήθηκε» λέει, έτσι έβλεπαν οι προφήτες. «Ένα παιδί γεννήθηκε για μας. «Υιός», αγόρι, και δόθηκε σε εμάς». Το καλύτερο δώρο των Χριστουγέννων είναι ο Ίδιος ο Χριστός.
Επάνω στον ώμο του Παιδιού είναι, η αρχή, η εξουσία, η δύναμις. Το Παιδί φέρει ένα μεγάλο όνομα, ανάλογο με τη μεγαλωσύνη Του. Ποιό είναι το όνομα Του; Ιδού «Μεγάλης βουλής Άγγελος, θαυμαστός σύμβουλος, Θεός ισχυρός, εξουσιαστής, άρχων ειρήνης, πατήρ του μέλλοντος αιώνος».

 Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Ορθόδοξης Ιεραποστολικής και Αγωνιστικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου, Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΔΙΣ!, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: