ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Με συντομία για την κοίμηση και κηδεία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Επειδή προχθές συμπληρώθηκαν 4 μήνες από την κοίμηση του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, παρουσιάζουμε μια σύντομη περιγραφή για την κοίμηση και την κηδεία του γνησιότερου τέκνου του π. Αυγουστίνου, από το ΑΦΙΕΡΩΜΑ του περιοδικού «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ».

Με συντομία για την κοίμηση και κηδεία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Nikol SotiΤήν 28η Αυγούστου ανεχώρησε γιά τήν ουράνια πόλι ο σπουδαίος θεολόγος καί ερμηνευτής των Γραφών Νικόλαος Σωτηρόπουλος, ύστερα από από αρκετή ταλαιπωρία καί περιπέτεια μέ τήν υγεία του, λόγω τής σοβαρότητος της παθήσεως του, πού είχε σχέσι μέ τήν καρδιά του. Η θλιβερή είδησι worμεταδόθηκε ταχύτατα σέ όλη τήν Ελληνική Επικράτεια διότι ο μεταστάς ήτο αγαπητό σέ μεγάλο αριθμό προσώπων, όχι μόνο εντός των ορίων της Ελληνικής Πατρίδος, αλλά ακόμη καί στό Εξωτερικό, ανεξαρτήτως τυχόν αντιρρήσεων από ωρισμένους, πού δέν συμφωνούσαν επί των θιγομένων εκάστοτε θεμάτων, κατά τήν προσωπική τους βέβαια εκτίμησι. Έτσι ένας μεγάλος αριθμός προσώπων, πού άγγιξε τίς χιλιάδες ευρίσκετο σέ αναμονή καί περίμενε νά ιδή τήν τελική έκβασι του θέματος, πού σχετίζονταν μέ τό πρόσωπό του. Παρά ταύτα όμως η εξόδιος ακολουθία εψάλη στήν ι. ΜονήΝΙΣ ΦΕΡΕΤΡΟ Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς-Αγρινίου ηρέμως καί ησύχως ενώπιον πλήθους κόσμου, πού υπερέβαιναν τά Π. ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗΣ Π(1.000) άτομα, από διάφορα μέρη της Πατρίδας μας προερχόμενα. Μέ ευλογία δέ του επιχώριου επισκόπου Μητροπολίτου Αιτωλίας καί Ακαρνανίας Σεβ. κ. Κοσμά, προέστη αυτής καί ωμίλησεν επικαίρως καί καταλλήλως ο λίαν γνωστός ιεροκήρυξ αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης.

ΝΙΚΟΛ ΣΩΤΗΡΟΠ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑπό το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, τεύχος Σεπτεμβρίου 2014.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΝΗΣΙΟΤΕΡΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

+ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ 1934-2014.

Δείτε και Ο ευλογημένος τάφος του γνησιότερου τέκνου του π. Αυγουστίνου, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, πατώντας ΕΔΩ
Για τον χώρο που τάφηκε το σκήνωμα του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, πατώντας ΕΔΩ
Μακάριος ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος, παρουσίαση σαν βίντεο, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

5 thoughts on “Με συντομία για την κοίμηση και κηδεία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

 1. Τι έλεγε ο κ. Σωτηρόπουλος για το big bang και τι για το μποζόνιο του χινκς; Τ αμφισβητούσε τελείως ή απλώς διαφωνούσε με την αθεϊστική τους χρήση (διότι το πρώτο μπορεί να συνδυαστεί με την δημιουργία από τον Θεό, το δεύτερο ως μια επιστημονική ανακάλυψη, που δείχνει λεπτομέρειες για τα φυσικά τεκτενόμενα του πρώτου, δεν ακυρώνουν δηλαδή τον Θεό).

  • Ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος δεν πίστευε σαν αληθινή την φαντασία του big bang. Για το μποζόνιο του χίνκς δεν είχε ασχοληθεί καθόλου απο όσο ξέρουμε. Όμως έλεγε ότι ακόμα και αν ίσχυει το big bang αυτό έγινε με την δύναμη του Κυρίου και ότι το οδηγούσε ο Κύριος για να γίνει ότι Εκείνος ήθελε.

   Καλή χρονιά να έχετε.

   • Καλή χρονιά και σε σας.

    Αυτό ήθελα να ρωτήσω, αν δηλαδή πίστευε ότι πρέπει να είμαστε αρνητικοί για το big bang, διότι όπως γράψατε ότι έλεγε ο μακαρισμός, δεν υπάρχει πρόβλημα στην πίστη -αντιθέτως-.
    Ευχαριστώ

 2. Διόρθωση μακαριστός

  • Δεν υπάρχει πρόβλημα στην πίστη στον Θεό, όμως πρέπει να συμφωνεί και με όσα διδάσκει η Αγία Γραφεί. Δεν μπορεί να αρνηθούν οι θεωρίες αυτές τον Θεό, όμως δεν τις διδάσκει η Αγ. Γραφή και ίσως φτιάχτηκαν για να δικαιολογήσουν μια τυχαία δημιουργία του κόσμου.
   Δεν νομίζουμε ότι συμφωνούσε με την θεωρία του big bang ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: