ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Άλλο παράδοξο κατά την Βάπτιση του Χριστού που μαρτυρεί την Αναμαρτησία Του

Για τη χθεσινή μεγάλη εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου παρουσιάζουμε και άλλο μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την πολύ ωφέλιμη παλαιά ομιλία του μακαριστού Ομολογητού Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου «Γιατί βαπτίσθηκε ο Χριστός», ένα παράδοξο που συνέβηκε κατά την Βάπτιση του Χριστού και που μαρτυρεί την απόλυτη αναμαρτησία του Κυρίου. Οι καλοί αναγνώστες μας, να το έχουν υπόψη τους για να αποστομώνουν τους βλάσφημους που ξεδιάντροπα αρνούνται την απόλυτη αναμαρτησία του Κυρίου.

Άλλο παράδοξο κατά την Βάπτιση του Χριστού που φανερώνει την Αναμαρτησία Του

ΝΙΣ 1995 ΣΤπ2Και ο Χριστός, άλλο παράδοξο και τούτο, κατέβηκε στον Ιορδάνη, βαπτίστηκε και αμέσως βγήκε «ευθύς ανέβει από του ύδατος». Γιατί ανέβηκε αμέσως από τα νερά; Οι άλλοι άνθρωποι έμεναν, άλλος περισσότερο χρόνο και άλλος λιγότερο και εξομολογούντο τις αμαρτίες τους και άκουαν από το στόμα του Ιωάννου συμβουλές και προτροπές. Δεν συνέβη το ίδιο με τον Χριστό, δεν εξομολογήθηκε αμαρτίες, δεν άκουσε προτροπές και συμβουλές από τον Ιωάννη. Σιωπηλώς εβαπτίσθη καιBapt phany _ βγήκε αμέσως από το νερό. Γιατί; Γιατί είχε τη συνείδηση ότι δεν έχει αμαρτίες.

Είναι και τούτο παράδοξο αδελφοί μου, γιατί από τη γη πέρασαν δισεκατομμύρια άνθρωποι, κανείς άλλος δεν είχε τη συνείδηση ότι είναι αναμάρτητος, μόνο ο Χριστός. Και αυτή η συνείδηση της Αναμαρτησίας του Χριστού, μοναδική περίπτωσις μέσα στην ιστορία της ανθρωπότητος, είναι απόδειξις ότι ο Χριστός δεν ήταν απλώς άνθρωπος αλλά Υιός του Θεού, Θεός όπως ο Πατέρας Του, Θεός Αληθινός εκ Θεού Αληθινού.

Ολόκληρη την ομιλία θα την βρείτε, με τον αριθμό 79,
στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»
της αγαπημένης Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα.

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: