ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για τη δική μας φιλαρέσκεια και ανθρωπαρέσκεια

Για την εορτή του Μ. Αντωνίου που ήταν προχθες, παρουσιάζουμε πολύ μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα απο την πολύ ωφέλιμη παλαιά ομιλία του μακαριστού Ιεραπόστολου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με θέμα «Ο Μέγας Αντώνιος». Το απόσπασμα είναι συνέχεια του αποσπάσματος που παρουσιάσαμε χθες (δείτε ΕΔΩ).

Για τη δική μας φιλαρέσκεια και ανθρωπαρέσκεια

στο βημαπΤί να πούμε πάλι για εμάς οι οποίοι και 2η και 3η και 5η ενδυμασία μπορεί να έχουμε; Τί να πούμε προπάντων για τις γυναίκες οι οποίες και 5 και 10 και 20 ενδυμασίες μπορεί να έχουν! Και ν΄ αλλάζουν συνεχώς τις ενδυμασίες κατά τις μόδες. Είναι αμαρτία σοβαρή αυτή, είναι αμαρτία σοβαρή και δείχνει έλλειψη πνευματικότητος, έλλειψη roux ntolaπεριεχομένου. Όποιος έχει εσωτερικό περιεχόμενο δεν δίνει σημασία στα εξωτερικά πράγματα. Ε, θα δώσει κάποια σημασία αλλά δεν δίνει μεγάλη σημασία. Όποιος θέλει ν΄ αρέσει στον Θεό, δεν είναι φιλάρεσκος, δεν θέλει ν΄ αρέσει στους ανθρώπους.

Άμα τα αναλύσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα, αυτή την τάση που έχει ο άνθρωπος να παρουσιάζεται συνεχώς με καινούργιες ενδυμασίες, με ωραίες ενδυμασίες, πολυτελείς, να προσαρμόζεται πάντοτε προς τις μόδες και λοιπά, αν αναλύσουμε όλα αυτά τα πράγματα θα δούμε ότι στο βάθος είναι φοβερή αμαρτία και φοβερή έλλειψις πνευματικότητος.

Την ομιλία θα τη βρείτε με τον αριθμό 63, στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Πρώτα απο όλα να προτιμάμε τα καθήκοντά μας προς τον Κύριο, πατώντας ΕΔΩ
Οι γυναίκες αν θέλουν να είναι σπουδαίες, ας μιμηθούν την αγία Πρίσκιλλα, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

One thought on “Για τη δική μας φιλαρέσκεια και ανθρωπαρέσκεια

  1. Ευχαριστούμε το σχόλιο σας κ. Ντούλα. Αν και δεν σας ξέρουμε φαίνεται ότι έχετε καλό ενδιαφέρον για να μην γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και παρανόησης ο μακαριστός Ιεραπόστολος Θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος από διάφορους. Ευχαριστούμε για τις προτάσεις σας. Το σχόλιο σας θίγει πολλά ζητήματα και θα πάρει πολύ χρόνο να σας απαντήσουμε σε καθένα. Σε άλλα συμφωνούμε με όσα γράφετε και με άλλα διαφωνούμε γιατί έχετε λάθος άποψη. Το σχόλιο σας όπως και τα σχόλια όλων των καλών αναγνωστών μας τα λαμβάνουμε υπόψη μας. Αλλά να ξέρετε. δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχει η Αδελφότητα του και οι στενοί συνεργάτες του μακαριστού Ιεραπόστολου Θεολόγου και δεν θα αφήσουν να τον εκμεταλλευθεί κανείς, ούτε να τον παρανοήσουν, η αλήθεια δεν κρύβεται. Να είστε καλά και σας ευχαριστούμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: