ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για την απόλυτη αναμαρτησία του Χριστού

Παρουσιάζουμε σήμερα απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικόλαου Σωτηρόπουλου με θέμα «Σημεία των καιρών» που έγινε στις 19-3-1994, για την αναμαρτησία του Χριστού, επειδή κάνει λόγο και για τον Ευαγγελισμό της Παναγίας.

Για την απόλυτη αναμαρτησία του Χριστού

ονομα ΝΙΣωτ 2 πΤί λέγει η Γραφή για τον Αρχηγό της Πίστεως μας; Ότι είναι Άγιος και αναμάρτητος. Έπειτα απο ολίγες ημέρεςEygagθα εορτάσουμε το μεγάλο γεγονός του Ευαγγελισμού. Τί είπε ο πρωτοστάτης Άγγελος στην Παρθένο; «Δύναμις Υψίστου επισκιάσει σοι. Διο και το γεννώμενον άγιον κληθήσεται Υιός Θεού». «Πνεύμα Άγιον θα έλθει επάνω σου, δύναμις Υψίστου θα σε επισκιάσει, γι΄ αυτό και το Άγιο Παιδί που γεννηθεί θα ονομαστεί Υιός Θεού». Ο Χριστός είναι Άγιος από την παιδική Του ηλικία.
Τί λέει ο Ησαΐας για το θαυμαστό Παιδί της Βηθλεέμ; «Απειθεί τη πονηρία του εκλέξασθαι το αγαθόν». Το Παιδάκι της Βηθλεέμ αποκρούει το κακό και εκλέγει το αγαθό.
ο ΧΡΙΣΤΟΣ διδάσκωνΤί είπε Ίδιος ο Χριστός για τον Εαυτό Του; Κοίταξε κατάματα τους εχθρούς Του, που μωμοσκοπούσαν, εξήταζαν λεπτομερώς τη ζωή Του και απήυθυνε ένα ερώτημα μοναδικό και αναπάντητο «Τίς εξ΄ υμών ελέγχει με περι αμαρτίας;». «Ποιός απο σας τους εχθρούς μου μπορεί να αποδείξει ότι είμαι ένοχος μιας έστω αμαρτίας, της παραμικρής έστω αμαρτίας;». Κανείς!
Πέρασαν δεκάδες δισεκατομμύρια άνθρωποι απο τη γη, λέγουν οι επιστήμονες. Όλοι έχουμε τη συνείδηση ότι είμαστε αμαρτωλοί. Ένας είχε τη συνείδηση ότι είναι Αναμάρτητος! Ο Υιός της Παρθένου, ο Εμμανουήλ! «Ποιός μπορεί να Με ελέγξει για αμαρτία;». Είχε αυτή τη συνείδηση διότι δεν ήταν απλώς άνθρωπος, είναι Θεάνθρωπος.
προφητης ΗσαϊαςπΠαραδοξότερο πράγμα. Αιώνες πριν ο Χριστός παρουσιαστεί και δουν οι άνθρωποι τη διαγωγή Του, οι προφήτες προεκήρυξαν και διεκήρυξαν την αναμαρτησίαν και την αγιότητα Του. Ο μεγαλοφωνότατος Ησαΐας ανεφώνησε «Αμαρτίαν ουκ εποίησεν, ουδέ ευρέθη δόλος εν τω στόματι Αυτού». Ο Μεσσίας ούτε με έργα, ούτε με λόγια αμάρτησε.

Και μεγάλοι άθεοι και άπιστοι των 20 χριστιανικών αιώνων, αναγνωρίζουν την αγνότητα και αγιότητα του Χριστού και έρραναν τον Χριστό με τα άνθη της ευλαβείας. Ο Ιησούς ο Ναζωραίος, είπαν, είναι άνθρωπος -μιλάω για αθέους που δεν παραδέχονταν τη Θεότητα Του αλλά αναγνώριζαν την αγιότητά Του- ο Ιησούς ο Ναζωραίος είναι πρόσωπο κολοσσιαίων ηθικών διαστάσεων.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Μια μεγάλη αξιοσήμαντη προφητεία και μια παράδοξη μαρτυρία για την απόλυτη αναμαρτησία του Χριστού, πατώντας ΕΔΩ
Άλλο παράδοξο κατά την Βάπτιση του Χριστού που μαρτυρεί την Αναμαρτησία Του, πατώντας ΕΔΩ
Ομιλίες του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για την αναμαρτησία του Χριστού, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: