ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Το αφάνταστο κάλλος του Χριστού!

Παρουσιάζουμε πολύ μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα απο την εξαίρετη ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικόλαου Σωτηρόπουλου με θέμα «Ο Νυμφίος και η νύμφη», για το αφάνταστο κάλλος του Νυμφίου Χριστού.

Το αφάνταστο κάλλος του Χριστού!

ονομα ΝΙΣωτ 2 πΟ Χριστός είχε το προσόν της ωραιότητος; Ο Χριστός αν είχε το προσόν της ωραιότητος; Ναί! Και σαν Θεός και σαν Άνθρωπος! Πόσο ωραίος είναι ο Χριστός σαν Θεός;
δημιουργία Θεού αστραΚοιτάξετε ψηλά, αδελφοί μου, όχι κάτω συνεχώς όπως κοιτάζει ο κόσμος, κοιτάξετε ψηλά, τώρα που αρχίζουν να φωτίζουν τα άστρα. Δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων άστρα μαρμαίρουν και σελαγίζουν. Πάρετε όλες τις λαμπιδόνεςτων αστέρων.

ηλιος

Κατεβείτε στη γη, κοιτάξετε προς την ατμόσφαιρα, ιδέστε τα ptπουλιά που πετούν, αθροίσετε τις ομορφιές όλων των πουλιών και προπάντων εκείνων των παραδεισίων, των εξωτικών πουλιών, τα σχήματα, τα χρώματα, αθροίσετε τα γλυκόλαλα τραγούδια τους.

anthiiΚατεβείτε στην επιφάνεια της γης, συγκεντρώσετε όλες τις ομορφιές των λουλουδιών, όλα τα χρώματα, όλες τις ευωδίες, όλα τα σχήματα.

eladiΠεράστε στο ζωϊκό βασίλειο, στα ζώα της γης, της ξηράς, αθροίσατε και όλες τις ομορφιές, τις ομορφιές των πιο ωραίων ζώων της γης όπως είναι τα ελάφια.
Έρθετε κατόπιν στους ανθρώπους, την κορωνίδα της  angel_sobor1δημιουργίας, τα όντα που βγήκαν από τα χέρια του Θεού! Αθροίσετε όλες τις ομορφιές των ωραίων γυναικών, των ωραίων ανδρών, των ωραίων παιδιών που μοιάζουν σαν αγγελούδια.
Ξεπεράσετε τώρα το φυσικό κόσμό, τα ορατά, μπείτε ΧΡι ΙΗστον αόρατο κόσμο και αθροίσετε όλες τις ομορφιές των αγγέλων και αρχαγγέλων.
Όλες οι ομορφιές αυτές μαζί, δεν είναι παρά μια ακτίνα από την ωραιότητα, την καλλονή και το μεγαλείο του Χριστού!

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Τον Νυμφίον αδελφοί αγαπήσωμεν (παρουσίαση σαν βίντεο), πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: