ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Και σήμερα αγωνιά ο Κύριος. Το θαύμα της εικόνας στον άγιο Ευθύμιο Κυψέλης

Παρουσιάζουμε σήμερα Μ. Πέμπτη, πολύ μικρό απόσπασμα από την συγκλονιστική ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικόλαου Σωτηρόπουλου «Ωσεί θρόμβοι αίματος» (12-4-1992), για το συγκλονιστικό θαύμα σε εικόνα του Ναού του αγίου Ευθυμίου Κυψέλης που έγινε τότε, το 1992.

Και σήμερα αγωνιά ο Κύριος. Το θαύμα της εικόνας στον άγιο Ευθύμιο Κυψέλης

GES PΤους τελευταίους καιρούς, αδελφοί, μπορούμε να πούμε ότι ο Χριστός λυπείται πάλι σε υπέρτατο βαθμό. Εισέρχεται πάλι στη Γεθσημανή της υπερτάτης αγωνίας! Συνέβη ένα σημείο, ένα θαύμα αυτό τον καιρό, περίπου πρό μηνός. Δεν συνέβη μακράν απο ΄μας, δεν συνέβη στην Σελήνη ή στον Άρη, ώστε να είναι δύσκολη η έρευνα και διαπίστωση. Κοντά μας συνέβη, ΝΙΣ11πεδώ σ΄ ένα Ναό των Αθηνών, στον άγιο Ευθύμιο Κυψέλης. Είναι ένας Ναός όπου υπηρετούν τον Θεό με ευλάβεια δύο εκλεκτοί ιερείς, θεολόγοι. Ο ιερομόναχος π. Νικόλαος κλΦωτόπουλος και ο ιερεύς π. Δημήτριος Κλούτσος. Και οι δύο ευλαβείς, ευλαβέστατοι κληρικοί. Αλλά και το εκκλησίασμα αυτού του Ναού είναι ευλαβές. Έχω κηρύξει σε πολλούς Ναούς του λεκανοπεδίου της Αττικής. Εάν με ερωτήσετε σε ποιό Ναό βλέπω το θερμότερο εκκλησίασμα, χωρίς δισταγμό θα σας πω «Στον άγιο Ευθύμιο Κυψέλης».
ΑΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ πΣ΄ αυτό το Ναό, συνέβη το σημείο, θαύμα. Συνέβη σε μια από τις εικόνες του Ναού. Σε ποιά εικόνα; Έχει τούτο ιδιαίτερη σημασία. Δεν συνέβη σε άλλα εικόνα, αλλά στην εικόνα που παρουσιάζει τον Κύριο προσευχόμενο στη Γεθσημανή, στην ώρα της υπερτάτης αγωνίας Του. Το Πρόσωπο του Χριστού εγέμισε από κόκκινα στίγματα, όχι εξ΄ ολοκλήρου κόκκινα. Τα στίγματα είναι και κόκκινα και λευκά. Υπενθυμίζουν το “ωσεί θρόμβοι αίματος” που λέγει ο Ευαγγελιστής Λουκάς, αίμα ανάμεικτο με ιδρώτα. Κόκκινο ανάμεικτο με λευκό. Πολλές κηλίδες, ερυθρόλευκες στο Πρόσωπο, γύρω από το Πρόσωπο, την Κεφαλή, αλλά και στο υπόλοιπο Σώμα του Χριστού. Η εικόνα είναι κατάστικτη από τις κηλίδες του αίματος. Το κόκκινο, το χρώμα του αίματος επικρατεί.
ΝΙΣ 1995 ΣΤπ2Προχθές την ώρα των Χαιρετισμών, πήγα στον άγιο Ευθύμιο για να κηρύξω, ή μάλλον πρώτα για να προσκυνήσω την εικόνα και έπειτα να κηρύξω. Προκαλεί ένα δέος η εικόνα. Είναι πάρα πολλές οι κηλίδες του αίματος. Προκαλεί ένα τρόμο στην ψυχή, έναν συγκλονισμό! Και όπως μου είπαν οι πατέρες, χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από τον Ναό και exomologis iπροσκύνησαν την εικόνα. Και ένα ιδιαιτέρως παρήγορο σημείο, πάρα πολλοί νέοι πήγαν στον Ναό και προσκύνησαν την εικόνα. Και πολλή εξομολογητική κίνησις παρατηρήθηκε, πολλές ψυχές ΑΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ππήγαν και εξακολουθούν να πηγαίνουν, να προσκυνούν την εικόνα και να εξομολογούνται τις αμαρτίες τους.
Γιατί η εικόνα είναι κατάστικτη από κηλίδες αίματος; Γιατί ο Κύριος, ο εικονιζόμενος μέσα στη Γεθσημανή, την ώρα της προσευχής, βγάζει πάλι θρόμβους αίματος;
Γιατί ο Κύριος πάλι αγωνιά, αδελφοί μου. Γιατί αγωνιά ο Κύριος; Για πολλά θλιβερά πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Η Εικόνα με τα κόκκινα στίγματα που παρουσιάζουμε πιο πάνω είναι η εικόνα στην οποία έγινε το θαύμα στον Ναό αγίου Ευθυμίου Κυψέλης. Το θαύμα εικονίζεται πάνω στην Εικόνα.

Δείτε και Για την συγκλονιστική υπέρτατη αγωνία του Χριστού στη Γεθσημανή και τη δική μας αναισθησία, πατώντας ΕΔΩ
Παρουσίαση σαν βίντεο Τί έβλεπε ο Κύριος και αγωνιούσε στη Γεθσημανή, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: