ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για το σταυρό και την υπομονή του δικαίου Ιώβ του πολυάθλου

Επειδή σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει τον πολύαθλο Ιώβ, παρουσιάζουμε πολύ μικρό απόσπασμα απο την ομιλία του μακαριστού γνησιότερου τέκνου του π. Αυγουστίνου, Νικολάου Σωτηρόπουλου, «Οι δύο Σταυροί» (7-4-2002), για τον δίκαιο Ιώβ τον πολύαθλο.

Για το σταυρό και την υπομονή του δικαίου Ιώβ του πολυάθλου

SEKBΝα ενθυμηθούμε αδελφοί μου έναν πολυπαθή και πολύαθλο άνδρα της Παλαιάς Διαθήκης. Τον Ιώβ. Πρό της Χάριτος! Ο σάτανας επέφερε αλλεπάλληλες συμφορές στον Ιώβ. Σεισμός, κατέπεσε το σπίτι, σκοτώθηκαν όλα τα παιδιά του, λησταί σκότωσαν τους δούλους του και άρπαξαν τα ποίμνια. Και ο ίδιος χτυπήθηκε από σοβαρή ασθένεια, απομονώθηκε από την κοινωνία, καθόταν πάνω από σωρό κοπριές και έπαιρνε κοπριές και έξυνε το δέρμα του για να αισθανθεί λίγηiob ανακούφιση από τους φοβερούς κνησμούς, από τις πληγές. Και ο διάβολος διήγειρε την γυναίκα του και πήγε η γυναίκα και του έλεγε «Ακόμη υπομένεις; Ακόμα δοξάζεις τον Θεό; Βλασφήμα και αυτοκτόνα»!
Ο Ιώβ δεν άφησε τον σταυρό, τον σήκωσε μέχρι τέλους και έγινε μεγάλος άγιος της Παλαιάς Διαθήκης και τύπος του Χριστού! «Την υπομονήν Ιώβ ηκούσατε» λέγει ο Αδελφόθεος Ιάκωβος.
Τί να ειπούμε εμείς αδελφοί μου, μπροστά στις δοκιμασίες του Ιώβ; Και ζούμε εμείς στην εποχή της Χάριτος, εκείνος ήταν προ της Χάριτος και έδειξε τόσο υπομονή σε τόσο μεγάλες και τόσο πολλές θλίψεις! «Ειή το Όνομα Κυρίου ευλογημένον» έλεγε και ακούμε τη φωνή του Ιώβ κάθε Κυριακή στη θεία Λειτουργία. «Ειή το Όνομα Κυρίου ευλογημένον»! Να είναι το Όνομα του Κυρίου δοξασμένο! «Δεχθήκαμε τα καλά από τα χέρια Του, πώς δεν θα δεχθούμε και τα δυσάρεστα;».

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Ιεραποστολικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Οι ακόλουθοι του Ιησού σηκώνουν σταυρό, το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα (Μαρκ. η’ 34-θ’ 1) σε μετάφραση στη δημοτική, πατώντας ΕΔΩ
Οι δοκιμασίες είναι για το αιώνιο συμφέρον μας, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: