ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Η θαυμαστή κλήση του Μεγάλου Κωνσταντίνου, μοιάζει με την κλήση του Αποστόλου Παύλου

Επειδή πριν από 4 ημέρες η Εκκλησία εόρτασε τους ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη, παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την εξαίρετη ομιλία του μακαριστού Ιεραπόστολου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με θέμα «Ο Μέγας Κωνσταντίνος» (20-5-2001).

Η θαυμαστή κλήση του Μεγάλου Κωνσταντίνου, μοιάζει με την κλήση του Αποστόλου Παύλου

nisxrΥπάρχει μεγάλη ομοιότης μεταξύ αποστόλου Παύλου και ισαποστόλου Κωνσταντίνου. Ο Θεός κάλεσε τον Παύλο με όραμα καθώς βάδιζε προς την Δαμασκό. Ο Θεός κάλεσε και τον Κωνσταντίνο με όραμα. Μέρα μεσημέρι ο Κωνσταντίνος ευρισκόμενος σε αγωνία μεγάλη, διότι είχε να αντιμετωπίσει το κατά πολύ ανώτερο, το κατά πολύ πολυαριθμότερο στράτευμα του αντιπάλου του Μαξεντίου, ύψωσε τους klhshοφθαλμούς του και είδε στον ουρανό το σημείο του Σταυρού. Ο Θεός σχημάτισε με άστρα το σημείο του Σταυρού και πάνω στον Σταυρό ήταν η επιγραφή «Κωνσταντίνε! Εν τούτω νίκα!». Με το Σταυρό πολέμα και θα νικήσεις! Ενεφανίσθη και ο Ίδιος ο Κύριος λέγει το Συναξάριο, στον άγιο Κωνσταντίνο και του είπε να κατασκευάσει ένα μεγάλο Σταυρό και να προπορεύεται του στρατεύματος ο Σταυρός.
Έτσι η εκστρατεία του Κωνσταντίνου εναντίον του Μαξεντίου έγινε σταυροφορία. Αλλά όχι σαν τις ελεεινές σταυροφορίεςrusades-in-art του Πάπα που ήρθε εδώ και τυπικά, σαν να θεωρούσε τους Έλληνες ηλιθίους, υποκριτικά ζήτησε συγγνώμην, χωρίς να δούμε καρπό μετανοίας, χωρίς να καταργήσει την Ουνία, χωρίς το Αλάθητο, χωρίς το filioque, χωρίς το πρωτείο εξουσίας, χωρίς τις άλλες εωσφορικές απαιτήσεις και τα σατανικά του δόγματα.
ISAPΒάδισε το στράτευμα του Κωνσταντίνου προς την μάχη και νίκησε και συνέτριψε τον πολυαριθμότερο στρατό του Μαξεντίου. Η νίκη τότε του Κωνσταντίνου, ήταν το καίριο το οριστικό πλήγμα κατά της ειδωλολατρίας και ο θρίαμβος του Χριστιανισμού!

 

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου

Δείτε και παρουσίαση σαν βίντεο Ο Μ. Κωνσταντίνος, ο πιο μισητός αυτοκράτορας απο τους εχθρούς της Εκκλησίας, πατώντας ΕΔΩ
Οι πιο αξιοσήμαντοι Χριστιανικοί νόμοι που θέσπισε ο Μέγας Κωνσταντίνος, πατώντας ΕΔΩ
Ο Μ. Κωνσταντίνος, ο πιο μισητός αυτοκράτορας απο τους εχθρούς της Εκκλησίας, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: