ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος υπέγραψε την «Ομολογία Πίστεως»

Με τα λόγια του ευαγγελικού αναγνώματος της Κυριακής των αγίων Πάντων και με το απόσπασμα (Ματθ. ι΄ 32-33) και με τον μακαριστό Ομολογητή Θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο έχει σχέση και το παρακάτω γεγονός.

Ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος υπέγραψε την «Ομολογία Πίστεως»

omolΠριν λίγα χρόνια, τον Απρίλιο του 2009, από μία ομόδα αξιόλογων Ορθόδοξων Κληρικών και Μοναχών, Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, εκδόθηκε μία ανακοίνωση ομολογίας Πίστεως που είχε τον τίτλο «Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού» (δείτε την ΕΔΩ). Στην ανακοίνωση αυτή ομολογείται η Ορθόδοξη πίστη και καταδικάζεται ο Οικουμενισμός.  Στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής γραφόταν η επιστολήσημείωση «ΣΗΜΕΙΩΣΗ: “Όσοι εκ των κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και λαϊκών επιθυμούν να συμμετάσχουν στην μικρή αυτή κατάθεση ορθοδόξου ομολογίας ημπορούν να το δηλώσουν γράφοντας: «Συμφωνώ με την Ομολογία Πίστεως κατά τού Οικουμενισμού καί προσυπογράφω». Νά α­ποστείλουν δέ τήν δήλωση με το όνομα τους και την κληρική, μοναστική ή επαγγελματική τους ιδιότητα στη διεύθυνση Περιοδικό «ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ» Τ.Θ. 1602,541 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. fax: 2310.276590 και e-mail: palimpce@otenet.gr».

ΝΙΣ bs 04 2 ΠΜέχρι σήμερα πολλοί κληρικοί και μοναχοί και χιλιάδες λαϊκοί υπέγραψαν την ανακοίνωση ομολογίας Πίστεως αυτή. Ανάμεσα στους λαϊκούς που υπέγραψαν την «Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού» ήταν και ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, το γνησιότερο τέκνο του π. Αυγουστίνου.

sotirΠρέπει όμως να πούμε ότι η ανακοίνωση αυτή ήταν σε χαμηλούς τόνους. Ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος ήταν πρόθυμος και είχε το θάρρος να υπογράψει και πιο δυναμική ανακοίνωση ομολογίας Πίστεως από αυτή που εκδόθηκε. Τέτοια, πιο δυναμική ανακοίνωση είχε υπογράψει παλαιότερα (δείτε ΕΔΩ). Πολλοί όμως κληρικοί και μοναχοί και λαϊκοί, από αυτούς που υπέγραψαν την «Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού» δεν θα είχαν το θάρρος να υπoγράψουν πιο δυναμική ανακοίνωση ομολογίας Πίστεως και γι΄ αυτό προτιμήθηκε από την Σύναξη Ορθοδόξων κληρικών και μοναχών, αυτή η ανακοίνωση χαμηλών τόνων.

Δείτε και Δυναμική επιστολή Αγιορειτών και λαϊκών στην Ιερά Κοινότητα για Βαρθολομαίο και Χριστόδουλο, πατώντας ΕΔΩ
Ο Σατανάς, ο δημιουργός των αιρέσεων και της παναίρεσης του Οικουμενισμού, πατώντας ΕΔΩ
Πεπαρρησιασμένος αρχιμανδρίτης, πατώντας ΕΔΩ
Οι δύο μεγάλοι πόθοι του γνησιότερου τέκνου του π. Αυγουστίνου, του αείμνηστου Ομολογητού ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: