ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο π. Αυγουστίνος στο βαθύτατο γήρας του φερόταν «σαν μικρό παιδί»

Επειδή πριν 2 ημέρες ήταν η εορτή του ι. Αυγουστίνου επ. Ιππώνος, που εόρταζε ο πνευματικός πατέρας του Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, γι΄ αυτό αρχίζουμε από σήμερα τριήμερο αφιέρωμα στον π. Αυγουστίνο.

Ο π. Αυγουστίνος στο βαθύτατο γήρας του φερόταν «σαν μικρό παιδί»

ΝΙΣ μ. ΣΤΑΥΡΟΣ περ + Π.ΑΥΓΟ π. Αυγουστίνος μετά το 1998, όταν ήταν σε ηλικία 91 ετών ήταν σε βαθύτατο γήρας και φερόταν «σαν μικρό παιδί» και «σαν μωρό παιδί». Αυτό είχε αποκαλύψει, ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος, Νικόλαος Σωτηρόπουλος, το γνησιότερο τέκνο του π. Αυγουστίνου, που ήξερε πολύ καλά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πνευματικός του πατέρας και είχε αποδείξεις γι΄ αυτό. Ο λόγος του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου ήταν πάντα εγκυρότατος. Πολύ περισσότερο όμως ήταν εγκυρότατος ο λόγος του, στα αξιοσήμαντα ζητήματα και στα ζητήματα που είχε ζωντανό ενδιαφέρον και άμεση σχέση, όπως ήταν το ζήτημα για το οποίο κάνουμε λόγο, για την κατάσταση που βρισκόταν ο πνευματικός του πατέρας, ο π. Αυγουστίνος.

ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ περΟ π. Αυγουστίνος στο βαθύτατο γήρας του, μετά το 1998, φερόταν «σαν μωρό παιδί», και δεν μπορούσε σε πολλά ζητήματα να βρει το δίκαιο αλλά πίστευε απονήρευτα ό,τι του έλεγαν, χωρίς να πολυεξετάζει και να ερευνά τα πράγματα και τα πρόσωπα. Και αυτό λόγω του βαθύτατου γήρατος του και της κατάστασης στην οποία βρισκόταν από κατάπτωση των δυνάμεών του. Όπως έχουμε ξαναπεί πριν χρόνια, ο π. Αυγουστίνος όταν ήταν σε βαθύτατο γήρας, έλεγε κάποια μικρά λόγια, μικρές φράσεις αλλά δεν είχε μνήμη και κρίση που χρειάζεται για να διακρίνει διάφορα πρόσωπα και πράγματα. Αυτό είναι φυσιολογικό να συμβαίνει, όπως έλεγε το γνησιότερο τέκνο του ο μακαριστός Ιεραπόστολος Θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους.

ΝΙΚ ΜΕ Π. ΑΥΓΕυχαριστούμε τον μακαριστό Ιεραπόστολο Θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο, το γνησιότερο τέκνο του π. Αυγουστίνου και την Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα του π. Αυγουστίνου «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» που είπαν την αλήθεια για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου και τώρα δεν έχουμε σκοτάδια γύρω από το ζήτημα αυτό.

Καλό είναι να το προσέξουν οι καλοί αναγνώστες μας και να μην παρασύρονται από χαζομάρες και κωμικά πράγματα που γελούν όσοι άνθρωποι γνωρίζουν την αλήθεια και εξετάζουν με πολύ προσοχή τα πράγματα πριν πιστέψουν, ό,τι τους «σερβίρουν» άλλοι ή άλλες.

Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν

Δείτε και  Πριν το 2001 ο π. Αυγουστίνος ήταν σε παροπλισμό λόγω βαθυτάτου γήρατος, πατώντας ΕΔΩ
Πρώτος ο π. Αυγουστίνος και η Ορθόδοξη Ιεραποστολική του Αδελφότητα «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»!, πατώντας ΕΔΩ
O π. Αυγουστίνος δίνει μάχη απο τον Oυρανό, πατώντας ΕΔΩ
Μαρτυρίαι για τον μακαριστό π. Αυγουστίνο Καντιώτη, πατώντας ΕΔΩ
Μικρός διάλογος του π. Αυγουστίνου με το γνησιότερο και πιστότερο τέκνο του, πατώντας ΕΔΩ
Ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου, πατώντας ΕΔΩ
Άγνωστοι μεγάλοι αγώνες του μακαριστού ομολογητού Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου που έφθειραν την υγεία του, πατώντας ΕΔΩ
Σχόλιο πάνω σε λόγια του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου πρόσφατης ανάρτησης, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: