ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για τη δική μας πολυτελή ζωή

Παρουσιάζουμε μικρό απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Το κήρυγμα του Προδρόμου» (15-1-2006), για τη δική μας πολυτελή ζωή. Το απόσπασμα αυτό είναι συνέχεια του αποσπάσματος που παρουσιάσαμε πριν 2 μέρες (δείτε ΕΔΩ), όπου ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος μίλησε για την ασκητική ζωή του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Για τη δική μας πολυτελή ζωή

kaloperaονομα ΝΙΣωτ 2 πΤί να πούμε για ‘μας σήμερα που τρώμε πολύ περισσότερο απ΄ ότι πρέπει και ποικιλίες πολλές και ντυνόμαστε όχι 1 ενδυμασία και 2, αλλά πλήθος ενδυμασίες και με τις μόδες; Αγοράζει κάποιος ή κάποια, -περισσότερο ισχύει για τις γυναίκες- μία ενδυμασία και σε λίγο δεν την φοράει επειδή, άλλαξε, λέει, η μόδα!
plati-mitropolitesΤί να πούμε για αξιωματούχους του Κράτους αλλά και της Εκκλησίας, οι οποίοι ζουν ζωή υπερπολυτελείας και χλιδής; Για μέρα μπορεί να ξοδέψουν χιλιάδεςευρω ευρώ και δεκάδες χιλιάδες. Μεγιστάνες του πλούτου κατεβαίνουν κάτω στον “Αστέρα” στη Γλυφάδα και για μιά βραδυά σε δραχμές, δεκάδες κολαση ξεκατομμύρια μπορεί να ξοδέψουν. Γι΄ αυτό υπάρχει Κόλαση και αν δεν υπήρχε, έπρεπε να δημιουργηθεί. Άλλοι πένονται, δυστυχούν και άλλοι μεθύουν, οργιάζουν! Γι΄ αυτό ήλθε ο Χριστός στον κόσμο; Για να καλοπερνάνε μερικοί ρασοφόροι; Να ζουν σαν σαρδανάπαλοι;
κληρικοιΑλλά δόξα τω Θεώ, υπάρχουν και κληρικοί υποδείγματα ζωής. Και επίσκοποι υποδείγματα ζωής. Υπάρχουν. Στο μέλλον θα είναι χειρότερα τα πράγματα. Να μην πέσουμε από τα σύννεφα, να είμαστε ψυχικώς προετοιμασμένοι για κάθε κακό ενδεχόμενο. Καθένας θα κριθεί κατά τα έργα του.

Ολόκληρη την ομιλία θα την βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα.

Δείτε και Κήρυττε και με τη ζωή του, ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, πατώντας ΕΔΩ
Για τη δική μας φιλαρέσκεια και ανθρωπαρέσκεια,
πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: