ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο π. Αυγουστίνος για την Ε.Ο.Κ.

Παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με τον τίτλο «Ευλογία ή κατάρα; (Ε.Ο.Κ.)», που έγινε το 1980.

Ο π. Αυγουστίνος για την Ε.Ο.Κ.

ευρωπαικη σημαιαΌτι η Ενωμένη Ευρώπη θα πραγματοποιήσει μεγαλύτερα κέρδη αυτό είναι βέβαιο. Δεν είναι όμως βέβαιο αν θα γίνεται η διανομή των κερδών με δικαιοσύνη.

Ο π. Αυγουστίνος,ΣΤΑΥΡΟΣ περιοδικο π που δεν αγαπάει μόνο την Εκκλησία αλλά και το Έθνος, που δεν αγωνίστηκε μόνο για την Εκκλησία αλλά και για το Έθνος, που σκέπτεται όλα τα προβλήματα του τόπου, εξ΄ αφορμής της Ε.Ο.Κ. θυμήθηκε ένα ωραίο και διδακτικό μύθο του Αισώπου.
gaiΤί λέγει ο μύθος του Αισώπου; Τα ζώα λέει κάποτε συναντήθηκαν και είπαν «Γιατί να κυνηγάμε χωριστά το καθένα; Να ενωθούμε και να κυνηγάμε από κοινού και κατόπιν να μοιράζουμε τα κυνήγια, τα θηράματα». «Ωραία ιδέα», είπαν τα ζώα. Ενώθηκαν και κυνήγησαν μια μέρα. Κατόπιν μάζεψαν ένα σωρό από θηράματα, από κυνήγια. Ήρθε η ώρα της διανομής, το λιοντάρι σαν ισχυρότερο διέταξε τον γάιδαρο «Κάνε» λέει «την διανομή». Ο γάιδαρος, leonάκακος ο γάιδαρος και απονήρευτος, μοίρασε με δικαιοσύνη, έδωκε σ΄ όλους εξίσου. Αγρίεψε το λιοντάρι «Τί μοιρασιά είναι αυτή;» του λέει. Τον χτυπάει με την ουρά του, πέφτει κάτω νεκρός ο γάιδαρος, θύμα της δικαιοσύνης του.

Διατάσσει το λιοντάρι να ξαναμαζέψουν τα θηράματα alepσωρό. Τα ξαναμάζεψαν. Τώρα θα γίνει νέα διανομή, λέει ο λιοντάρι. Ορίζεται διανομεύς η αλεπού. Πονηρή και παμπόνηρη η αλεπού, μάζεψε το μεγαλύτερο μέρος από τα θηράματα, το πλείστο μέρος, και το σώριασε μπροστά στα πόδια του λιονταριού. «Κυρ-λέοντα» του λέει «όλα αυτά δικά σου». Έμειναν κάτι λίγα και τα μοίρασε σε όλους, κράτησε και αυτή ένα ελάχιστο πράγμα. Την κοίταξε χαμογελώντας το λιοντάρι και της λέει «Αλεπού, ποιός σε δίδαξε να μοιράζεις ωραία;». Λέει «το πάθημα του γαϊδάρου».
Η Ε.Ο.Κ. είναι λεόντιος εταιρεία και εμείς είμαστε αρνάκια και προβατάκια μέσα σ΄ αυτή την εταιρεία.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Ιεραποστολικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Γιατί οι Ευρωπαίοι μας αντιπαθούν;, πατώντας ΕΔΩ
Προφητικοί οι λόγοι του π. Αυγουστίνου, πατώντας ΕΔΩ
Τα σημεία των καιρών, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: