ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Πρώτον και κυρίως να σκεπτόμαστε τον Ιησού Χριστό

Παρουσιάζουμε και το παρακάτω απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα, από την εκπομπή «Ορθόδοξη Μαρτυρία» του κ. Γεωργίου Χατζηκώστα, παραγωγού της ραδιοφωνικής εκπομπής από τον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης HELLASFM, που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου 2013. Το απόσπασμα, είναι από την ερμηνεία του αποστολικού στίχου «Μνημόνευε Ιησούν Χριστόν, εγηγερμένον εκ νεκρών, εκ σπέρματος Δαβίδ, κατά το ευαγγέλιον μου, εν ω κακοπαθώ μέχρι δεσμών ως κακούργος», όπου ο απόστολος Παύλος απευθύνεται στον απόστολο Τιμόθεο. Η ερμηνεία γίνεται από τον μακαριστό Ιεραπόστολο Θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο. 

Πρώτον και κυρίως να σκεπτόμαστε τον Ιησού Χριστό

Πώς πρέπει να είναι οι γυναίκες των κληρικών Να σκέπτεσαι τον Ιησού Χριστό, ο οποίος προήλθε «εκ σπέρματος Δαβίδ», δηλαδή είναι απόγονος του Δαβίδ, έγινε άνθρωπος, απόγονος του Δαβίδ.
Πώς αρχίζει το Ευαγγέλιο, η Καινή Διαθήκη; «Βίβλος γενέσεως Ιησού Χριστού υιού Δαβίδ, υιού Αβραάμ». Βιβλίο της ιστορίας του Ιησού Χριστού, που ήταν απόγονος του Δαβίδ, που ήταν απόγονος του Αβραάμ.

ΧΡι ΙΗ

Ο Θεός εισήλθε μέσα στην ιστορία, Αυτός που είναι πρό του χρόνου, εκτός του χρόνου, υπεράνω του χρόνου, μπήκε μέσα στην ιστορία για να σώσει τον άνθρωπο. Να Τον σκέπτεσαι συνεχώς και αδιαλείπτως.
Πολλά πρόσωπα σκεπτόμαστε, πολλά πράγματα σκεπτόμαστε, πολλές υποθέσεις σκεπτόμαστε. Πρώτον και κυρίως να σκεπτόμαστε τον Ιησού Χριστόν, τον αναστάντα εκ νεκρών, τον καταγόμενο από το «σπέρμα Δαβίδ», τον Θεό που έγινε για ΄μάς άνθρωπος.

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: