ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Κακοπάθειες του Αποστόλου Παύλου, των Αποστόλων, των μαρτύρων, των πιστών, από τον παλιόκοσμο

SSANΕπειδή πριν 10 ημέρες ήταν η εορτή των αγίων 12 Αποστόλων και πριν 2-3 ημέρες εόρταζαν οι άγιοι μεγαλομάρτυρες Κυριακή και Προκόπιος, παρουσιάζουμε και το παρακάτω απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα, από την εκπομπή «Ορθόδοξη Μαρτυρία» του κ. Γεωργίου Χατζηκώστα, παραγωγού της ραδιοφωνικής εκπομπής από τον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης HELLASFM, που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου 2013. Το απόσπασμα είναι από την ερμηνεία του αποστολικού στίχου «Μνημόνευε Ιησούν Χριστόν, εγηγερμένον εκ νεκρών, εκ σπέρματος Δαβίδ, κατά το ευαγγέλιον μου, εν ω κακοπαθώ μέχρι δεσμών ως κακούργος», όπου ο απόστολος Παύλος απευθύνεται στον απόστολο Τιμόθεο. Η ερμηνεία γίνεται από τον μακαριστό Ιεραπόστολο Θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο. Το απόσπασμα αυτό είναι συνέχεια του αποσπάσματος που παρουσιάσαμε χθες (δείτε ΕΔΩ).

Κακοπάθειες του Αποστόλου Παύλου, των Αποστόλων, των μαρτύρων, των πιστών, από τον παλιόκοσμο

Πώς πρέπει να είναι οι γυναίκες των κληρικών

«Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο μου» λέγει ο Παύλος, σύμφωνα με το κήρυγμά του. Για το οποίο «κακοπαθώ μέχρι δεσμών ως κακούργος για το Ευαγγέλιο, για να κηρύττω το Ευαγγέλιο, κακοπαθώ, εγώ που ζητώ από ΄σένα Τιμόθεε να κακοπαθείς σαν καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού, σαν αθλητής, σαν γεωργός. Ε, σου δίνω ως παράδειγμα κακοπαθείας, τον εαυτό μου». Αυτά που ζητούσε ο Παύλος από άλλους, τα είχε πρώτον ο ίδιος.

ap.PauΚακοπαθώ για το Ευαγγέλιο. Και μέχρι ποίου σημείου κακοπαθούσε; Μέχρι δεσμών! Επανειλημμένες φορές οι εχθροί του Ευαγγελίου συνέλαβαν τον Απόστολο και τον έρριξαν στις φυλακές, σαν να ήταν κακούργος! Έτσι είναι οι άνθρωποι! Τα πιο ευεργετικά πρόσωπα, τους πιο μεγάλους ευεργέτες της ανθρωπότητος, τους μεταχειρίζονται σαν να είναι κακούργοι, κακοποιοί.

SAINTPROΚόσμος άκοσμος, κόσμος παλιόκοσμος που έπιανε τους αποστόλους, τους έδενε, τους φυλάκιζε, τους βασάνιζε, τους εκτελούσε και εκατομμύρια μάρτυρες.
Έτσι είναι αγαπητοί μου, η ανθρωπότης είναι χωρισμένη, στον«Άλλο κόσμος, άλλο χριστιανός». «Οι συνειδητοί χριστιανοί είναι ελάχιστοι». Απόσπασμα απομαγνητοφωνημένο απο τηλεοπτική εκπομπή του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου κόσμο και στους πιστούς. Ο κόσμος έχει αντίθεο φρόνημα και αντιπαθεί τους πιστούς, διότι αισθάνεται μειονεξία απέναντι των πιστών. Οι πιστοί ξέρουν ότι θα υποστούν διωγμούς, περιπέτειες αλλά τα υφίστανται με χαρά για την αγάπη του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Δείτε και Δακρύζουν και ματώνουν οι ι. εικόνες για τον διωγμό των αγωνιστικών Ορθοδόξων Χριστιανών, πατώντας ΕΔΩ
Κατηγορηματικός και απόλυτος ο λόγος του Β΄Τιμ. 3,12 για τον διωγμό όλων των πιστών, πατώντας ΕΔΩ
Οι γνήσιοι εργάτες του Ευαγγελίου μισούνται και διώκονται, πατώντας ΕΔΩ
Ο διωγμός των Χριστιανών απο τους κοσμικούς και αιτίες του. Ο διωγμός αυτός είναι αξιόμισθος. , πατώντας ΕΔΩ
Tιμωρία και συμφορές από τον Κύριο αναμένουν τους διώκτες για τις κακές καί εγκληματικές συμπεριφορές τους κατά των πιστών δούλων του Κυρίου, πατώντας ΕΔΩ
Το μαρτυρικό πνεύμα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: