ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο αληθινός Χριστιανός έχει όρεξη για τον λόγο του Θεού

Παρακάτω παρουσιάζουμε άλλο ένα απομαγνητοφωνημένο μικρό απόσπασμα από την εξαιρετική ομιλία του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Είμεθα Χριστιανοί;», που έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, για την ανάγκη όρεξης για τον λόγο του Θεού.

Ο αληθινός Χριστιανός έχει όρεξη για τον λόγο του Θεού

ΝΙΣ ονομα απο Ε.Μ. πΟ Χριστιανός, ο αληθινός Χριστιανός, όχι της ταυτότητας, πεινάει για τον λόγο του Θεού, διψάει για τον λόγο του Θεού. Τρέχει στο κήρυγμα και ακούει το λόγο του Θεού, ανοίγει τη Γραφή και διαβάζει το λόγο του Θεού, και ΝΙΣ (4) πευφραίνεται και γλυκαίνεται, αδελφοί μου. Και αισθάνεται όπως ο Ψαλμωδός που έλεγε «Ως γλυκέα τω λάρυγγί μου τα λόγια Σου, υπερ μέλι και κηρίον». Θεέ μου, λέει, πόσο με γλυκαίνουν τα λόγια Σου, είναι ανώτερα από το μέλι και την κηρύθρα.
Άνθρωπος που είναι Χριστιανός πραγματικός, δεν μπορεί να ησυχάσει την ημέρα, αν δεν ανοίξει έστω και 2 λεπτά να διαβάσει 2 χωρία από τη Γραφή, δεν μπορεί να ησυχάσει. Να κοιμηθεί χωρίς να διαβάσει 1 έστω χωρίο από την Αγία Γραφή, δεν αισθάνεται καλά.
DIA TVΧριστιανός που δεν έχει όρεξη για την Αγία Γραφή, έχει όρεξη ο ανόητος, για τηλεόραση, για ραδιόφωνο, για εφημερίδες, για περιοδικά, για φλυαρίες, για ψευτιές, όρεξη να διαβάσει Αγία Γραφή δεν έχει, είναι άρρωστος χριστιανός, δεν είναι καλός χριστιανός. Δεν είναι!
νισ 1997 δ πΘα πεις «Δεν ξέρω γράμματα». Αν δεν ξέρεις γράμματα, μάλιστα δεν θα διαβάσεις Αγία Γραφή, θα πας όμως να ακούσεις κήρυγμα. Εάν δεν ξέρεις γράμματα, θα στενοχωρήσαι που δεν ξέρεις γράμματα, θα λες «Πώ, πω! Τί δυστυχία έχω που δεν ξέρω γράμματα να διαβάσω την Αγία Γραφή, μεταφράσεις, ερμηνείες!». Θα στενοχωρείσαι. Αν δεν στενοχωρήσαι και λες «Ευτυχώς που δεν ξέρω γράμματα και απαλλάσσομαι από την υποχρέωση αυτή», δεν είσαι Χριστιανός!
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ μικροΕάν δεν ξέρεις γράμματα, θα λες στο παιδάκι, στο εγγονάκι «Έλα διάβασε μου κάτι να ακούσω και εγώ, να ευφρανθώ». Έτσι, αυτός είναι Χριστιανός, συνειδητός Χριστιανός.
Εγώ ρωτάω «Διαβάζεις Αγία Γραφή;». Εαν μου πει ότι «διαβάζω» και βλέπω ότι έχει ζήλο για την Αγία Γραφή, λέω αυτός 99% είναι συνειδητός Χριστιανός. Σπάνια άνθρωπος να έχει ζήλο για την Αγία Γραφή και να μην είναι καλός Χριστιανός. Σπάνιο πράγμα.

Ολόκληρη την ομιλία θα την βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα.

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: