ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Τί σημαίνει «Μετεμορφώθη» ο Χριστός;

Σήμερα που Εκκλησία μας εορτάζει την Μεταμόρφωση του Χριστού, παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή του μακαριστού Ιεραπόστολου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα την Μεταμόρφωση του Κυρίου και τον Προφήτη Ηλία, που έγινε στις 5-8-1997 από τον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας SUPER B.

Τί σημαίνει «Μετεμορφώθη» ο Χριστός;

ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ«Μετεμορφώθη» ο Χριστός. Τί σημαίνει μετεμορφώθη; Ανέσυρε το παραπέτασμα της σαρκός. Παρεγύμνωσε λίγο τη Θεότητά Του και άφησε να διαφύγουν απο μέσα Του, από τη Θεότητά Του μερικές ακτίνες Φωτός, ακτίστου Φωτός, όχι όπως είναι το φυσικό φως. Και με αυτό το άκτιστο Φώς έλαμψε το Πρόσωπο του Χριστού όπως ο ήλιος, τόσο πολύ! Και τα ενδύματά Του έγιναν λευκά, πάλλευκα σαν το φως.
ΝΙΣ sto SB mikrhΈλαμψε το Πρόσωπο του Χριστού όπως ο ήλιος. Ορθολογισταί, άπιστοι, άθεοι, διαβολάνθρωποι, όταν ακούουν τέτοια λόγια, τί λένε; «Παραμύθια». Δεν είναι παραμύθια, αγαπητοί τηλεθεαταί. Όσα γράφει η Αγία Γραφή, βεβαιώνονται με σημεία, με θαύματα και με προφητείες. Δεν λέει παραμύθια η Αγία Γραφή, παραμύθια λέγουν οι άπιστοι και οι άθεοι. Ποιός έφτιαξε δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων ηλίους; Δεν υπάρχει μόνο ο ήλιος που ανέτειλε και σήμερα και μας είπε καλημέρα, υπάρχουν δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων ήλιοι. Αυτό λέγουν οι αστρονόμοι, οι επιστήμονες. Ποιός έφτιαξε αυτούς τους ηλίους; Ποιός τους άναψε; Ποιός τους δρομολόγησε; Εμείς; Οι αρχοντές μας; Οι εκκλησιαστικοί ή οι πολιτικοί ηγέτες; Οι επιστήμονες; Οι φιλόσοφοι; Οι ισχυροί της γης; Ο Χριστός έφτιαξε τους ηλίους, δισεκατομμύρια, επαναλαμβάνω, δισεκατομμυρίων ηλίους.
ΧΡ ΙΗΟ Χριστός, στο όνομα του Οποίου και σήμερα γίνονται σημεία, θαύματα και ο Χριστός που έφτιαξε τόσους ηλίους και κυβερνά τόσους ηλίους, δεν ήταν δυνατό να κάμη το Πρόσωπο Του να λάμψει όπως ο ήλιος; Ο Χριστός που έφτιαξε τους ηλίους είναι ο Νοητός Ήλίος. Είναι το Άκτιστο και αληθινό Φώς, είναι ο Ήλιος της Δικαιοσύνης όπως λέγει η Παλαιά Διαθήκη, ο Λαμπρός, ο ολόλαμπρος ήλιος.

Όλο το βίντεο με την εκπομπή θα το δείτε ΕΔΩ

Δείτε και Για την θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού,  ΕΔΩ
Η Μεταμόρφωση του Χριστού αποδεικνύει τη δύναμη, τη δόξα και τη Θεότητα Του, πατώντας ΕΔΩ
Για το άκτιστο Φώς της Μεταμόρφωσης του Χριστού, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: