ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ (Α΄), Ο απόστολος Ιωάννης για τον Αντίχριστο

Παρουσιάζουμε από το περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» απόσπασμα από απομαγνητοφωνημένη ομιλία του μακαριστού Ιεραπόστολου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με θέμα τον Αντίχριστο που παρουσιάστηκε στο περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ».

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ (Α΄), Ο απόστολος Ιωάννης για τον Αντίχριστο

για Αντιχριστο από ΣΤΑΥΡΟ π

2. Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ

ΝΙΣ ΜΕΓΑΣ2πΤο φοβερό όνομα Αντίχριστος που γράφεται για πρώτη φορά; Αν διαβάσουμε τα παλαιά βιβλία, που θα βρούμε για πρώτη φορά το φοβερό όνομα Αντίχριστος; Θα το βρούμε μέσα στην Αγία Γραφή, στην Καινή Διαθήκη και συγκεκριμένως σε δύο επιστολές του αποστόλου Ιωάννου, στην Α΄ Καθολική επιστολή και την Β΄Καθολική επιστολή. Τί λέγει λοιπόν για τον Αντίχριστο ο Ιωάννης στην Α΄Καθολική επιστολή; <<Παιδία, εσχάτη ώρα εστί, και καθώς ηκούσατε ότι ο Αντίχριστος έρχεται, και νυν αντίχριστοι πολλοί γεγόνασιν. Όθεν γινώσκομεν ότι εσχάτη ώρα εστί>> (Α΄ Ιωαν. β΄ 18). Παιδιά μου, λέγει ο Απόστολος Ιωάννης, είνε τελευταία ώρα, η τελευταία φάση της ανθρωπότητος επάνω στην γή. Η τελευταία φάση της ανθρωπότητος αρχίζει από την εποχή του Χριστού και καταλήγει στην δευτέρα παρουσία. Κατ’ αυτή τήν φάση της ανθρωπότητας theolη πολεμική εναντίον του Χριστού, συνεχώς θα βαίνη από το κακό στο χειρότερο και απο το χειρότερο στο χείριστο. Παιδιά μου, είνε εσχάτοι καιροί. Ακούσατε, λέγει ο Ιωάννης, ότι έρχεται ο Αντίχριστος και τώρα πολλοί αντίχριστοι έχουν έλθει, πρόδρομοι του μεγάλου Αντιχρίστου, πρόσωπα που προετοιμάζον το έδαφος για τον μεγάλο Αντίχριστο. Η πλήθυνση των ασεβών, των αντιχρίστων ή μάλλον η εμφάνιση πλήθους αντιχρίστων είνε σημείον, ότι πλησιάζουμε προς το τέλος του κόσμου, λέγει ο Ιωάννης. Και πάλιν: <<Τις εστίν ο ψέυστης ει μη ο αρνούμενος ότι Ιησούς ουκ εστίν ο Χριστός; Ούτος εστιν ο Αντίχριστος, ο αρνούμενος τον Πατέρα και τον Υιον. Πάς ο αρνούμενος τον Υιον, ουδέ τον Πατέρα έχει>> (Α΄Ιωαν. β΄ 22-23). Ποιός είνε ο ψεύτης; Ο μεγάλος ψεύτης, είνε ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, μικρό τεύχος του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για το Ευαγγέλιο αυτός, που έχει την άρνηση. Ποιά άρνηση; Ότι ο Ιησούς δεν είνε ο Χριστός, ο Ιησούς ο Ναζωραίος δεν είνε ο Μεσσίας, πού περίμεναν οι αιώνες για να λυτρώση τον κόσμον. Όποιος λέγει αυτό το ψέμα, όποιος έχει αυτη την άρνηση, αρνείται την Μεσσιακή ιδιότητα του Ιησού του Ναζωραίου, αυτός είναι ο Αντίχριστος. Όχι βεβαίως εκείνος ο μεγάλος Αντίχριστος του μέλλοντος. Αλλά είνε ένας αντίχριστος και αυτός, πού ενσαρκώνει το πνεύμα του μεγάλου Αντίχριστου.
Και πάλι ο Ιωάννης: <<τούτο εστι το του Αντιχρίστου ο ακηκόατε ότι έρχεται, και νυν εν τω κόσμω εστίν ήδη>> (Α΄ Ιωαν. δ΄ 3). Αυτό είνε το χαρακτηριστικό του Αντιχρίστου, που ακούσατε ότι έρχεται και ήδη είνε στον κόσμο. Βρίσκεται στον κόσμο μέσα στο πνεύμα του Αντιχρίστου, δρά από τώρα το πνεύμα του Αντιχρίστου. Όσοι λοιπόν αρνούνται τη Μεσσιακή ιδιότητα, την ενανθρώπηση και τη θεότητα του Ιησού του Ναζωραίου, αυτοί είναι οι αντίχριστοι. Αυτό είνε το κυριώτερο χαρακτηριστικό του Αντιχρίστου, η άρνησις του Ιησού του Ναζωραίου.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος εκφράζει την ευαρέσκεια του για την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου Το όνομα λοιπόν Αντίχριστος για πρώτη φορά απαντά μέσα στην Καινή Διαθήκη, στην Α΄ Καθολική επιστολή του Ιωάννου, αλλά και στην Β΄. Στην Β΄ σε ποίο χωρίο; <<Πολλοί πλάνοι εισήλθον εις τον κόσμον, οι μη ομολογούντες Ιησούν Χριστόν ερχόμενον εν σαρκί. Ούτος εστιν ο πλάνος και ο Αντίχριστος>> (Β΄Ιωαν. 7). Πολλοί πλάνοι, πολλοί απατεώνες μπήκαν μέσα στον κόσμο. Και τι λένε αυτοί οι απατεώνες; Δεν ομολογούν, δεν παραδέχονται ότι ο Ιησούς Χριστός έρχεται με σάρκα. Αρνούνται τη σάρκα του Χριστού. Αρνούνται, ότι ο Χριστός ήλθε και θα έλθη με σάρκα ως άνθρωπος. Αρνούνται την ενανθρώπηση του Χριστού, την πραγματικότητα του σώματός Του, την Ανάσταση του σώματος και την επάνοδο του Χριστού στον κόσμο, με σάρκα και με σώμα. Όποιος αρνείται αυτό το πράγμα, αυτός είναι ο απατεώνας και ο Αντίχριστος, έχει δε το χαρακτηριστικό γνώρισμα του μεγάλου απατεώνα και του μεγάλου Αντιχρίστου, που έρχεται στον κόσμο.

 Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, τεύχος Οκτωβρίου 2014.

Περισσότερα για το περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» πατήστε πάνω στο όνομα του περιοδικού ή ΕΔΩ.

Δείτε και ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ (Α΄), Το θέμα Αντίχριστος, πατώντας ΕΔΩ

Οι υπογραμμίσεις με κόκκινο χρώμα είναι οι υπογραμμίσεις που έγιναν από το περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ».

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: