ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Το γνησιότερο τέκνο του π. Αυγουστίνου ομιλεί για τον π. Αυγουστίνο και για ψευδαδέλφους

Επειδή προχθές συμπληρώθηκαν 5 έτη από την κοίμηση του π. Αυγουστίνου, παρουσιάζουμε και το παρακάτω απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την εκπομπή «Ορθόδοξη Μαρτυρία» του κ. Γεωργίου Χατζηκώστα, παραγωγού της ραδιοφωνικής εκπομπής από τον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης HELLASFM. Η εκπομπή έγινε στις 9 Μαρτίου 2013. Στο απόσπασμα αυτό ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος που είχε πολεμηθεί πολύ και ο ίδιος από ψευδαδέλφους του, ομιλεί για τον πνευματικό του πατέρα, τον π. Αυγουστίνο και για τους ψευδαδέλφους του π. Αυγουστίνου, αλλά και γενικά για τους ψευδαδέλφους. 

Το γνησιότερο τέκνο του π. Αυγουστίνου ομιλεί για τον π. Αυγουστίνο και για ψευδαδέλφους

ΣΤΑΥΡΟΣ περιοδικο πΣτις ημέρες μας αγαπητοί μου, ο αείμνηστος επίσκοπος Φλωρίνης, απεδείχθη από τα λόγια του και από τα έργα του ότι είναι ο καλύτερος επίσκοπος της εποχής μας, σύγχρονος Πατήρ της Εκκλησίας, όμοιος με τους μεγάλους Πατέρες της αρχαίας Εκκλησίας. Εγώ που περιόδευσα πολλές φορές από την Αμερική μέχρι την Αυστραλία είδα ότι οι πιστοί άνθρωποι στη πρώτη θέση, στη συνείδηση τους είχαν τον πατέρα Αυγουστίνο! Τόσο μεγάλος επίσκοπος στην εποχή μας! Η Χάρις του Θεού πάντοτε δημιουργεί μεγάλα αναστήματα.
ονομα ΝΙΣωτ 2 πΚαι όμως υπήρξαν όχι μόνο πολλοί θαυμασταί του που ωφελήθηκαν από το έργο του, αλλά υπήρξαν και αρκετοί εχθροί παρακαλώ, από τα ανώτερα μάλιστα στρώματα της κοινωνίας και του κλήρου. Ψευδάδελφοι φθονεροί, μοχθηροί, που δεν παραδέχονταν τον Φλωρίνης ως πραγματικό εργάτη του Ευαγγελίου, εργάτη της Εκκλησίας. Και τί έλεγαν; «Αυτός καταστρέφει την Εκκλησία με τα κηρύγματά του. Αυτός είναι τρελλός». Έτσι έλεγαν. Έστειλαν επι δικτατορίας γιατρούς να τον βγάλουν τρελλό να τον απολύσουν από τη θέση και εκείνος τους απέπεμψε, γιατρούς, ψυχιάτρους. «Να πάτε να εξετάσετε αυτούς που σας έστειλαν», τους είπε. Ο Θεός προστάτευσε τον π. Αυγουστίνο.

νισ 1996 περΑδελφοί μου όταν βλέπουμε ένα άνθρωπο με ανώτερα χαρίσματα, τα χαρίσματα πρέπει να τα εκτιμούμε και τον άνθρωπο να τον εκτιμούμε και να τον θαυμάζουμε και να λέμε καλά λόγια γι΄ αυτόν. 9fb25-25ce25bb25cf258525ce25ba25ce25bf25ce25b925ce25b225ce25b125cf258125ce25b525ce25b925cf2582-bmpΌχι να τον πολεμάμε σαν ψευδάδελφοι! Δυστυχώς, πάντοτε και παντού υπάρχουν ψευδάδελφοι. Και σαρκικοί αδελφοί αν είναι δύο και ο ένας ανεβή ψηλά και ο άλλος είναι σε κατώτερη, αυτός που είναι σε κατώτερη, αντί να χαρεί για τον αδελφό του που ανέβηκε ψηλά, -δικαίως εννοώ να ανεβεί ψηλά, με την αρετή του και τον αγώνα του, να ανεβεί ψηλά-, αντί να χαρεί ο αδελφός που είναι χαμηλότερα για τον αδελφό του τον σαρκικό, και αντί να τον επαινεί, τον φθονεί και τον αντιπαθεί και μιλά εναντίον του αδελφού του. Τόσο φοβερό είναι το πάθος του φθόνου.

ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣΓι΄ αυτό λέει ο απόστολος, «Δεν είμαι απόστολος; Με αμφισβητούν;». Ήταν αφορισμένος εκ κοιλίας μητρός, λέει ο απόστολος Παύλος. Τί θα πει το «αφορισμένος εκ κοιλίας μητρός»; Εδώ το αφορισμένος έχει καλή έννοια, ήταν προορισμένος, αυτό θα πει εδώ “αφορισμένος”, προορισμένος από την κοιλιά της μάνας του, να γίνει απόστολος και να κηρύττει το Χριστό και το Ευαγγέλιο Του.

Δείτε το αμέσως προηγούμενο απόσπασμα της εκπομπής αυτής Ο Απόστολος Παύλος, ο μεγαλύτερος απόστολος, είχε να αντιμετωπίσει ψευδαδέλφους, πατώντας ΕΔΩ
Πρώτος ο π. Αυγουστίνος και η Ορθόδοξη Ιεραποστολική του Αδελφότητα «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»! πατώντας ΕΔΩ
Θανάσιμο πάθος ο φθόνος, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: