ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο λόγος του Θεού δεν δένεται

Επειδή χθες ήταν η εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αλφαίου που είχε ως αποστολή το κήρυγμα του Ευαγγελίου, παρουσιάζουμε απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα, από την εκπομπή «Ορθόδοξη Μαρτυρία» του κ. Γεωργίου Χατζηκώστα, παραγωγού της ραδιοφωνικής εκπομπής από τον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης HELLASFM, με τον μακαριστό Ιεραπόστολο Θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο, για τον λόγο του Θεού Το απόσπασμα είναι από το τέλος της εκπομπής που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου 2013.

Ο λόγος του Θεού δεν δένεται

Πώς πρέπει να είναι οι γυναίκες των κληρικών

Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Κάνω πάλι το ερώτημα, βρήκε, σκέφτηκε κανείς Χριστιανός ποιό είναι το συγκινητικότερο σημείο από το κείμενο που διαβάσαμε;
Γεώργιος Χατζηκώστας: Κύριε Σωτηρόπουλε, δεν πήραμε κανένα τηλέφωνο αλλά θέλω να πώ…, την γνώμη μου να πω;
Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Εσύ κ. Γιώργο ποιό θεωρείς, πιο συγκινητικότερο;
Γεώργιος Χατζηκώστας: Εγώ νομίζω στον στίχο 9 που λέει «Εν ω κακοπαθώ μέχρι δεσμών ως κακούργος, αλλ΄ ο λόγος του Θεού ου δέδεται».
ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, μικρό τεύχος του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για το Ευαγγέλιο Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Είναι από τον στίχο 8, είπες το μισό είπες. «Μνημόνευε Ιησούν Χριστόν». Να σκέπτεσαι αδιαλείπτως, συνεχώς τον Ιησού Χριστό, αναστημένο εκ νεκρών, καταγόμενο από τον Δαβίδ. Τον Θεό που έγινε άνθρωπος, για τον Οποίο κακοπαθώ μέχρι δεσμών και φυλακών ως κακούργος.
Ο Παύλος ομίλησε εδώ για δεσμά, ότι τον έδεναν και τον έρριχναν στις φυλακές. Και λέει «Εντάξει, εγώ δένομαι και με πετούν στις φυλακές, αλλ΄ “ο λόγος του Θεού ού δέδεται”». Δεν δένεται ο λόγος του Θεού, ο λόγος του Θεού ακούεται και κυκλοφορεί στον κόσμο και τιμάται καιΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ δοξάζεται ο λόγος του Θεού όπως λέγει αλλού ο Απόστολος. Ο λόγος του Θεού δεν δένεται. Η ρωμαϊκή εξουσία δεν απαγόρευε στον απόστολο Παύλο και όταν ήταν φυλακισμένος, να πηγαίνουν οι Χριστιανοί και ακούουν το κήρυγμα του.
Το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων τελειώνει με ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙμια χαρακτηριστική λέξη, λέγει ότι ο Παύλος εκήρυττε από τη φυλακή στη Ρώμη, στους ανθρώπους που συνέρρεαν στη φυλακή του, εκήρυττε τον λόγο του Θεού, τον λόγο της Βασιλείας του Θεού «ακωλύτως». Με αυτή τη λέξη τελειώνει το βιβλίο «των Πράξεων». «Ακωλύτως», χωρίς κανένα κώλυμα, χωρίς κανένα εμπόδιο.
Και ο Χριστός αγαπητοί μου, καίτοι ότι τον μισούσαν οι ηγέτες του Ισραήλ, το μέγα Συνέδριο, οι αρχιερείς, οι πρεσβύτεροι, οι γραμματείς, οι Φαρισαίοι, δεν απηγόρευαν στον Χριστό να πηγαίνει στο χώρο του Ναού και να κηρύττει. Δεν απηγόρευαν στον Χριστό να πηγαίνει στις Συναγωγές των Ιουδαίων και να κηρύττει. Ελεύθερα ήταν το κήρυγμα του Χριστού.

 

Δείτε και Ο αληθινός Χριστιανός έχει όρεξη για τον λόγο του Θεού, πατώντας ΕΔΩ
Αναρτήσεις για την Ιεραποστολή, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: