ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Πώς αντιμετώπισε ο δαίμονας τον Χριστό, στη χώρα των Γαδαρηνών

Σήμερα που ακούστηκε στους αγίους Ναούς η ευαγγελική περικοπή με την θεραπεία του δαιμονισμένου της χώρας των Γαδαρηνών, παρουσιάζουμε πολύ μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα απο την παλαιά πολύ ωφέλιμη ομιλία του μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Γα(ϊ)δαρηνοί».

Πώς αντιμετώπισε ο δαίμονας τον Χριστό, στη χώρα των Γαδαρηνών

ονομα ΝΙΣωτ 2 πΠώς αντιμετώπισε ο δαίμονας τον Χριστό; Ο αμαρτωλός και ασεβής και διεστραμμένος και κακοποιός, πώς αντιμετώπισε τον Αναμάρτητον και Άγιον και άκρως Αγαθόν; Είναι χαρακτηριστικά γαϊδαρηνοιόλα όσα αναφέρει το Ευαγγέλιο. Όταν βρέθηκε ο δαίμονας αντιμέτωπος στο Χριστό, «ανέκραξε». Έβγαλε ισχυρή άναρθρη κραυγή, μούγκρησε, ούρλιαξε, σαν ένα τρομοκρατημένο θηρίο, μπροστά στον Χριστό. Και έσπευσε και προσέπεσε στον Χριστό. Σωριάστηκε μπροστά τα πόδια του Χριστού, προσκύνησε ακουσίως, χωρίς να το θέλει το Χριστό. γαδ2Ήταν τόσο ισχυρή η δύναμις του Χριστού πάνω στο δαιμόνιο, ώστε κατέπεσε μπροστά στα πόδια του Χριστού και προσκύνησε. Αυτός που κατα τον χρόνο των πειρασμών του Χριστού, είχε την αυθάδη αξίωση, να πέσει ο Χριστός και να τον προσκυνήσει, τώρα πέφτει ο ίδιος και προσκυνεί τον Χριστό.

 Και με φωνή μεγάλη φωνάζει. Τί φωνάζει; Είναι πολύ συγκλονιστική η φωνή του σατανά «Τί εμοί και συ Ιησού Υιέ του Θεού του Υψίστου. Δέομαι σου μη με βασανίσης». «Τί θέλω εγώ με εσένα, Ιησού Υιέ του Θεού του Υψίστου, σε παρακαλώ, μη με βασανίσεις». Ομιλεί ένα δαιμόνιο, ο αρχηγός των δαιμόνων που ήταν μέσα στον άνθρωπο. Κατόπιν θα δούμε να ομιλούν όλα τα δαιμόνια που ήταν μέσα στον άνθρωπο.

Την ομιλία θα τη βρείτε με τον αριθμό 149, στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Αναρτήσεις για τον αισχρό γυμνισμό, πατώντας ΕΔΩ
πατώντας

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: