ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Δεν είπαμε το ΟΧΙ, στους αισχρούς και ρυπαρούς λογισμούς

Παρουσιάζουμε μικρό αλλά ωφέλιμο απόσπασμα από την παλαιά ομιλία του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Δεν είπαμε το ΌΧΙ», για τον αγώνα εναντίον των εισηγήσεων του σατανά με τους πονηρούς λογισμούς.

Δεν είπαμε το ΟΧΙ, στους αισχρούς και ρυπαρούς λογισμούς

ΝΙΣ στο βημα2 πΟ σατανάς κάνει εισηγήσεις γενικώς σε κάθε άνθρωπο σε κάθε άτομο. Βάζει μέσα στο μυαλό -πνεύμα είναι και κυρίως στο πνεύμα δίνει τη μεγάλη μάχη- βάνει μέσα στο μυαλό του ανθρώπου, πονηρούς, αισχρούς, ρυπαρούς λογισμούς. Ζωγραφίζει, σαν μεγάλος και απαράμμιλος ζωγράφος, αισχρές εικόνες και παραστάσεις και λέγει «Να περιεργαστείς τον λογισμό, να περιεργαστείς την εικόνα. Θα δαιμοσου προκαλέσει χαρά και ηδονή». Αυτά λέγει ο σατανάς. Αλλά φωνάζει από μέσα και η συνείδηση, φωνάζει ο καλός άγγελος, ο φύλακας του ανθρώπου, φωνάζει ο ίδιος ο Θεός. Και τί λέει η συνείδηση και ο καλός άγγελος και ο Θεός; «Στην εισήγηση του σατανά απάντα ΟΧΙ». Απαντάμε ΟΧΙ;

kopriaΆλλες φορές απαντάμε και άλλες φορές δεν απαντάμε και αφήνουμε τους λογισμούς να χρονίζουν μέσα στο πνεύμα μας και περιεργαζόμεθα και επεξεργαζόμεθα τους λογισμούς και τις αισχρές παραστάσεις. Και κάνουμε το μυαλό μας, το καθαρότατο μέρος της ανθρωπίνης υπάρξεως, ένα σταύλο ακαθαρσιών. Δεν είναι μικρό αυτό το αμάρτημα αδελφοί μου.
  αγ.Ευθυμιος1Οι ασκηταί, οι περίφημοι, οι θαυματουργοί, οι Αντώνιοι, οι Ευθύμιοι, οι Παχώμιοι και οι άλλοι, κυρίως έδιναν την μάχη εναντίον των αισχρών λογισμών, γι΄ αυτό και έγιναν μεγάλοι άγιοι. Εμείς επιτρέπουμε στον σατανά να κάνει τις εισηγήσεις του συχνά και πολλές φορές δεχόμεθα τις εισηγήσεις του.

Είναι μια μεγάλη πτώσις. Δεν είναι βέβαια τόσο πολύ μεγάλη, όσο να αμαρτήσει κανείς με το κορμί. Οπωσδήποτε όμως είναι σοβαρή και αυτή η πτώσις. Και γίνεται ακόμα σοβαρότερη γιατί DIA TVεπαναλαμβάνεται πολλές φορές. Στην δε γυμνιστική και πορνική και προκλητική εποχή μας, όπου ταδαιμονες περ2διάφορα μέσα της τεχνικής προόδου είναι στη διάθεση του σατανά, αυτή η πτώσις μέσα στο μυαλό του ανθρώπου, μέσα στην καρδιά του ανθρώπου επαναλαμβάνεται πάρα πολλές φορές, αναρίθμητες φορές. Γι΄ αυτό δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει μια συναίσθηση, μια πνευματικότητα που να θεωρεί τον εαυτό του καλό και καθαρό και άγιο. Κανείς άνθρωπος! Μόνο άνθρωποι που δεν έχουν μια λεπτότητα συνειδήσεως μπορεί να λένε ότι είναι καλοί.

Την ομιλία θα την βρείτε με τον αριθμό 58 στο βιβλιοπωλείο της αγαπημένης Ιεραποστολικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»

Δείτε και Αμαρτάνουμε με τον νου, πατώντας ΕΔΩ


Τί χρειάζεται για τη σωτηρία του ανθρώπου, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: