ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Απόδειξεις της αθανασίας της ψυχής, οι απαντήσεις των αγίων

Επειδή σήμερα η Εκκλησία εορτάζει τον άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως, παρουσιάζουμε πολύ μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα απο την πολύ ωφέλιμη ομιλία του μακαριστού Ομολογητού Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Τί είναι ο θάνατος; (Β΄)» (17-2-2002), όπου αναφέρεται και στον άγιο Νεκτάριο.

Απόδειξεις της αθανασίας της ψυχής, οι απαντήσεις των αγίων

1995ΝΙΣ ΠμιΣτο Χριστιανισμό έχουμε αγίους, μάρτυρες, μεγαλομάρτυρες, οι οποίοι όπως όλοι οι άνθρωποι απέθαναν και οι πιστοί τους επικαλούμεθα στις προσευχές μας και υπάρχουν περιπτώσεις που οι άγιοι απαντούν δια θαυμάτων. Το ότι οι άγιοι απαντούν -δεν λέω σε όλες τις περιπτώσεις. Στις περιπτώσεις που θέλει ο Θεός, που είναι προς το συμφέρον μας, που Μικρό σχόλιο αναγνώστη μας για την αξία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου και τις συκοφαντίες που δέχθηκε υπάρχει πίστις-. Λέω για τις περιπτώσεις που απαντούν οι άγιοι, απαντάει ο άγιος Νεκτάριος π.χ., στις προσευχές μας, απαντάει διότι υπάρχει ως πνεύμα ο άγιος Νεκτάριος σ΄ έναν άλλο κόσμο και λαμβάνει γνώση του αιτήματός μας και έτσι απαντάει.
Εαν ένας άνθρωπος δεν είναι κακοπροαίρετος αλλά καλοπροαίρετος, δεν είναι επιπόλαιος αλλά σοβαρός, και μόνο διότι επικαλέστηκε ένα άγιο και παρουσιάστηκε ο άγιος ag Pantesή εν οράματι ή καθ΄ ύπνους και του είπε «Εγώ κάνω το αίτημά σου», και μόνο γι΄ αυτό πείθεται ο καλοπροαίρετος και σοβαρός άνθρωπος, ότι υπάρχει το πνεύμα, η ψυχή που δεν πεθαίνει, ζει αιωνίως, σ΄ ένα άλλον κόσμο, υπερκόσμιο κόσμο.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Ο π. Νικόλαος Μανώλης για τον άγιο Νεκτάριο και τον μακαριστό Νικόλαο Σωτηρόπουλο, πατώντας ΕΔΩ
Άγιος Νεκτάριος και κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: