ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Θαυμαστή ιστορία με τον άγιο Μήλο τον ιερομάρτυρα

Σήμερα συμπληρώνονται 27 και πλέον χρόνια απο τότε που έγινε θαυμαστή αποκάλυψη στον μακαριστό Ομολογητή Θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο για τον Άγιο Μήλο που σήμερα εορτάζει και γι’ αυτό παρουσιάζουμε άλλο ένα απομαγνητοφωνημένο μικρό απόσπασμα απο την ομιλία του μακαριστού Ομολογητού Θεολόγου με θέμα «Ένα εφαρμοσμένο ευαγγέλιο (Άγιος Μήλος)» (10-11-2002).

Θαυμαστή ιστορία με τον άγιο Μήλο τον ιερομάρτυρα

1995ΝΙΣ ΠμιΚαι ποιό είναι το ένα απο τα πολλά εφηρμοσμένα Ευαγγέλιο, ποιός είναι ο ένας από τους πολλούς, τα εκατομμύρια, τους αναριθμήτους αγίους, για τον οποίον θα ομιλήσουμε απόψε; Δεν θα αναφέρω το όνομα του αμέσως αδελφοί μου. Θα αναφέρω μια παράδοξη, πολύ παράδοξη ιστορία σχετικώς με αυτόν τον άγιο. Είναι η ιστορία που προέκυψε στην εποχή μας.
κόταΠρο του πολέμου του ΄40, στην Πάτρα μία οικογένεια πήγε στην Κυλλήνη όπου φιλοξενήθηκε. Μετά την φιλοξενία, όταν η οικογένεια έφευγε από το φιλόξενο σπίτι να επιστρέψει στην Πάτρα, της προσφέρθηκε μια πουλακίδα, μια νεαρή κότα. Έτσι στα μέρη αυτά ονομάζουν την νεαρή κότα, πουλακίδα.
πασχαλινό αυγό πΗ οικογένεια έβαλε αυτή την πουλακίδα επάνω στην ταράτσα του σπιτιού στην Πάτρα. Η κότα αυτή γέννησε ένα αυγό και κατόπιν ψόφησε.
Το αυγό αυτό το έβαψε η οικογένεια κόκκινο και το έβαλε στο εικονοστάσι κατά την υπάρχουσα συνήθεια ως αυγό του Πάσχα.
Έπειτα από μερικό καιρό ένα πρόσωπο ανέβηκε προς το εικονοστάσι για να το ξεσκονίσει, να το τακτοποιήσει. Το αυγό γλύστρησε, έπεσε στο δάπεδο και άνοιξε krokosακριβώς στο μέσον. Και από το μέσον, -δεν είναι παραμύθι, είναι γεγονός- βγήκε ένα εικονάκι, σχήματος οβάλ, ο κροκός του αυγού είχε σχηματίσει εικόνα αχειροποίητη. Η Εκκλησία ομιλεί και για αχειροποίητες εικόνες. Αυτό το εικονάκι από τη ΑΓΙΟς ΣΤΥΛΙΑΝΟΣμιά πλευρά έχει τον άγιο Στυλιανό με το παιδάκι στην αγκαλιά. Ένας καθηγητής που κοίταξε με μικροσκόπιο το εικονάκι, λέγει ότι διακρίνεται και η κόρη, η χάντρα, η κόρη από το μάτι του μικρού παιδιού που κρατάει στην αγκαλιά του ο άγιος Στυλιανός.
αγ.ΜιλοςΑπό την άλλη πλευρά το εικονάκι έχει έναν άγιον, πολύ αυστηρόν και γύρω από την κεφαλή του, γράφεται με κεφαλαία γράμματα «ΆΓΙΟΣ ΜΗΛΟΣ». «ΆΓΙΟΣ ΜΗΛΟΣ». Οι άνθρωποι δεν γνώριζαν άγιο Μήλο. Ρώτησαν άλλους χριστιανούς, ρώτησαν θεολόγους, ιερείς, επίσκοπο, όλοι δήλωναν «Δεν γνωρίζουμε τέτοιον άγιο».
Έγιναν δε θαύματα τότε στην Πάτρα. Το εικονάκι αυτό, το ονόμασαν «Το θαύμα», διότι έγιναν διάφορα θαύματα. Ασχολήθηκε μου είπαν τότε και ο πατρινός τύπος, με το εικονάκι αυτό και τα θαύματα.
Επειδή ο άγιος είναι πολύ αυστηρός το εόρταζαν το εικονάκι ως άγιο Νικόλαο. Μα δεν γράφει άγιος Νικόλαος γράφει άγιος Μήλος. Αργότερα σκέφτηκαν αν το εορτάζουν ως «άγιος Νείλος». Αλλά είναι άλλο ο άγιος Νείλος άλλο ο άγιος Μήλος.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Ακούστε και Θαυμαστή αποκάλυψη στον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο για τον άγνωστο άγιο ιερομάρτυρα Μήλο τον θαυματουργό, πατώντας ΕΔΩ
Δύο θαυμαστά περιστατικά που αποδεικνύουν πόσο μεγάλος άγιος είναι ο Άγιος Μήλος, πατώντας ΕΔΩ
Εγκυρότατος ο λόγος του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: