ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Έλαμπε και θαυματουργικά ευωδίαζε ο μακαριστός Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης

Επειδή πριν 2 ημέρες, συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη και γι αυτό παραθέτουμε απόμαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την αξιοσήμαντη συνέντευξη του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου στον κ. Τσανταρλιώτη όπου ομιλεί για προσωπικές εμπειρίες που είχε από τον μακαριστό Γέροντα Ιάκωβο.

Έλαμπε και θαυματουργικά ευωδίαζε ο μακαριστός Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης

AGIAKOVOS

Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Και μόνο να τον έβλεπες, καταλάβαινες ότι είναι μεγάλος ασκητής και άγιος άνθρωπος. Έλαμπε το πρόσωπο του!

Κάποτε ήλθε μια γνωστή μου οικογένεια από την Κύπρο και πήγαμε μαζί στο Μοναστήρι και τον επισκεφθήκαμε. Και είχαν μαζί τους, η οικογένεια αυτή και ένα μικρό παιδάκι. Το παιδάκι, μόλις βγήκαμε από τον Ναό όπου μας υποδέχθηκε, ένα μικρό Ναό εκεί του Μοναστηριού που μας υποδέχθηκε ο π. Ιάκωβος, λέει «Αυτός ο παππούλης μυρίζει πολύ, ευωδιάζει πολύ»!
niksκ. Τσανταρλιώτης: Είχατε προσωπική εμπειρία εσείς ποτέ από ευωδία;
Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Ναι, μια φορά συνέβη και σε εμένα τον ταπεινό, να αισθανθώ ευωδία να αναδίδεται από το πρόσωπό του, από όλη τη μορφή του. Άκουγα αλλά δεν είχα αισθανθεί άλλες φορές, λοιπόν αλλά εφέτος, λοιπόν με αξίωσε ο Θεός και αισθάνθηκα να αναδίδεται ισχυρή ευωδία από το πρόσωπό του. Και θυμήθηκα τοναπ. Παυλος π Απόστολο Παύλο που είπε ότι «ημείς ευωδία Χριστού εσμέν», είμεθα ευωδία Χριστού. Είναι ένα φαινόμενο που όπως ξέρουμε συμβαίνει στην Εκκλησία, στην Ορθοδοξία, που και τα λείψανα των αγίων ευωδιάζουν. Και άλλος μπορεί να πνίγεται στην ευωδία και άλλος να μην αισθάνεται τίποτε και να είναι και οι δύο ευσεβείς άνθρωποι. Είναι μυστηριώδη πράγματα αυτά για να καταλάβουμε ότι πρόκειται για υπερφυσική, θαυματουργική ευωδία. Όχι για φυσική ευωδία, γιατί φυσική ευωδία την αισθάνονται όλοι. Ανύποπτοι άνθρωποι όταν προσέρχονται σε προσκυνήματα, πνίγονται σε ευωδία!

κ. Τσανταρλιώτης: Και άλλοι δεν αισθάνονται τίποτα.

Stavros

Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Μπορεί να μην έχουν ιδέα για άγια λείψανα. Και άλλος μπορεί να μην αισθανθεί τίποτε και να είναι και εκείνος ευσεβής άνθρωπος. Μπορεί να αισθανθεί και ένας ασεβής ακόμη για να συγκινηθεί και να μετανοήσει, να γίνει Χριστιανός.

Όλη την συνέντευξη θα την ακούσετε ΕΔΩ

Δείτε και Θεραπεία δαιμονισμένου από τον μακαριστό Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη, πατώντας ΕΔΩ
Ο μακαριστός Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης ήταν τρομερός ασκητής!, πατώντας ΕΔΩ
Η αφιέρωση του βιβλίου του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, «Ερμηνεία δυσκόλων χωρίων της Γραφής» τόμος Γ΄πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: