ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Τα Χριστούγεννα να θυμόμαστε και την Μεγάλη Παρασκευή

Επειδή χθες η Εκκλησία εόρτασε την Απόδοση της εορτής των Χριστουγέννων, παρουσιάζουμε επίκαιρο απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την χριστουγεννιάτικη ομιλία του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Κατα τη Γέννηση του Χριστού» (19-12-2004) που έβγαλε την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως του 2004.

Τα Χριστούγεννα να θυμόμαστε και την Μεγάλη Παρασκευή

ΝΙΣ (4) πΤί λέει ο ύμνος; «Τί γαρ ευτελέστερον σπηλαίου; Τί δε ταπεινότερον σπαργάνων;».
Η Παναγία έσχισε πανιά, ράκη και σπαργάνωσε τον Χριστό. «Ράκη σπαργανούται ο Υιός της Παρθένου». Αργότερα όταν ο Χριστός θα μεγαλώσει και οι εχθροί θα Τον συλλάβουν και θα Τον εκτελέσουν, η Εκκλησία θα ειπεί «Ήλοις προσηλώθη ο Νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της Παρθένου». Ταgennis-star Χριστούγεννα είναι χαρούμενη εορτή, πολύ χαρούμενη εορτή, το είπε ο άγγελος «χαρά μεγάλη», αλλά να μη μας διαφεύγει από τη σκέψη ότι ο Χριστός έγινε άνθρωπος, προπάντων και κυρίως για να αποκτήσει σώμα και να θυσιαστεί, να σταυρωθεί. Και τα Χριστούγεννα, να ενθυμούμεθα και την Μεγάλη Παρασκευή. «Θυσία», λέει ο Χριστός σ΄ ένα Ψαλμό απευθυνόμενος στον Πατέρα Του, «Θυσία ζώων δεν θέλησες, Μου ετοίμασες σώμα για να θυσιάσω το σώμα Μου». Αυτή είναι η ευάρεστη θυσία, ότι ο Χριστός θυσίασε το σώμα Του για τις αμαρτίες μας.

Την ομιλία θα την βρείτε με τον αριθμό 419 στο βιβλιοπωλείο της αγαπημένης Ιεραποστολικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»

 

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: