ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο Ιησούς αυτός είναι ο Υιός του Θεού

Επειδή πριν 2 ημέρες η Εκκλησία εόρτασε την Περιτομή του Κύριου, όπου Του δόθηκε το όνομα Ιησούς, παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα του μακαριστού Ομολογητού Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου από την ομιλία με θέμα «Ύδωρ, αίμα, πνεύμα, ζωή αποδεικνύουν (Α΄ Ιωάν. ε΄ 5-12)» (25-3-2001), όπου ομιλεί και για το όνομα Ιησούς. Το απόσπασμα αυτό το είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα σε παρουσιάση σαν βίντεο (δείτε ΕΔΩ). Πριν από το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα παρουσιάζουμε τον 5ο στίχο του ε΄ κεφαλαίου της Α΄ Καθολικής επιστολής του Ιωάννου, που ερμηνεύει εδώ ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος και την μετάφραση του στη νεοελληνική από την μετάφραση της Καινής Διαθήκης που έχει κάνει ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος.

Ο Ιησούς αυτός είναι ο Υιός του Θεού

nisxr

5 τίς ἐστιν ὁ νικῶν τὸν κόσμον εἰ μὴ ὁ πιστεύων ὅτι Ἰησοῦς ἐστιν ὁ υἱὸς τοῦ Θεοῦ;
5 Ποιός (πράγματι) νικά τόν κόσμο, παρά εκείνος πού πιστεύει, ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού;

Ο Ιησούς αυτός είναι ο Υιός του Θεού. Αυτή είναι η κορυφαία αλήθεια της Πίστεως μας. Και είναι και αυτή επίκαιρη, λόγω της εορτής του Ευαγγελισμού. Το όνομα Ιησούς που αναφέρεται εδώ, ποιό πρόσωπο το άκουσε για 1η φορά; Η Παναγία κατα τον Ευαγγελισμό.
Τί είπε ο πρωτοστάτης άγγελος, ο αρχάγγελος Γαβριήλ στην ταπεινή Κόρη της Ναζαρέτ; «Χαίρε κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετα σου. Ευλογημένη συ εν γυναιξι». Χαίρε εσύ που είσαι γεμάτη με τη Χάρη του Θεού, γεμάτη με τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, χαίρε διότι ο Κύριος είναι μαζί σου, χαίρε διότι είσαι η πιο ευλογημένη απ’ όλες τιςΓια τους ύμνους του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου γυναίκες. Ταράχθηκε η Παναγία όταν άκουσε επαινετικά λόγια και διαλογιζόταν από πού προέρχεται αυτός ο χαιρετισμός. Μήπως είναι κάποιος λόγος απατηλός; Την καθησύχασε ο Αρχάγγελος «Μη φοβού Μαριάμ, εύρες γαρ χάριν παρά τω Θεώ». Μη φοβήσαι, αντιθέτως να χαίρεις Μαριάμ διότι επέτυχες εύνοια από τον Θεό, είσαι ευνοουμένη από του Θεού και θα συμβεί σ΄ εσένα μεγάλο θαύμα. «Ιδού συλλήψη εν γαστρί και τέξη υιόν και καλέσεις το όνομα αυτού Ιησούν, ούτος έσται μέγας και Υιός Υψίστου κληθήσεται». «Να! Θα συλλάβεις στην κοιλία σου και θα γεννήσεις Υιόν και θα τον ονομάσεις Ιησούν, όπως λέγει εδώ ο Ιωάννης, και θα είναι μέγας και θα ονομαστεί, θα αναγνωριστεί ως Υιός του Υψίστου, -εδώ λέγει Υιός του Θεού, το ίδιο.
ΧΡι ΙΗΟ Υιός της Παρθένου, ο Ιησούς είναι Υιός του Υψίστου, είναι Υιός του Θεού. Μεγίστη αλήθεια της Πίστεως μας. Ότι ο Θεός δεν είναι όπως θα ανέμενε κανείς ένα Πρόσωπο, ο Θεός είναι τρία Πρόσωπα, Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα, τρείς Ύψιστες Προσωπικότητες. Και ο Ἐνας της Τριάδος, ο Υιός του Θεού έγινε άνθρωπος και έλαβε το όνομα Ιησούς, έγινε άνθρωπος χωρίς να παύσει να είναι Υιός του Θεού, μονογενής Υιός,Ο ΝΙΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ 5 με περιγραμμαφυσικός Υιός του Θεού, «Θεός αληθινός εκ Θεού αληθινού», «προ πάντων των αιώνων» γεννηθείς, με τελείως ακατάληπτη γέννηση από τον Θεό Πατέρα.
Η Πίστις μας αδελφοί μου έχει αλήθειες που σαν έννοιες δεν ήταν δυνατόν ποτέ να έλθουν στο μυαλό του ανθρώπου, εάν δεν ήταν πραγματικές αλήθειες, αν μέσα στις σελίδες της Γραφής δεν μιλούσε ο ίδιος ο Θεός, είτε απευθείας είτε δια μέσου αγγέλων και προφητών και αποστόλων, τέτοιες αλήθειες δεν θα γράφονταν μέσα στην Αγία Γραφή.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου

Δείτε και Ομιλίες του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, πατώντας ΕΔΩ
Αντιχιλιαστικό χωρίο της Αγίας Γραφής, συντριπτικό των αρνητών της Θεότητας του Χριστού, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: