ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Η αντιμετώπιση του σωματικού θανάτου από τον άγιο Συμεών

Επειδή χθες εόρτασε η Εκκλησία τον άγιο Συμεών τον Θεοδόχο, παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ωφέλιμη ομιλία του μακαριστού Ιεραπόστολου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου «Νυν απολύεις τον δούλον σου…» (3-2-1991).

Η αντιμετώπιση του σωματικού θανάτου από τον άγιο Συμεών

ΝΙΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ 2Χθες μ΄ ένα άλλο χριστιανό, είδαμε να περνάει μπροστά μας μια νεκροφόρα, μετέφερε ένα νεκρό μέσα στο φέρετρο. Είπα στον αδελφό που βαδίζαμε μαζί «Κάναμε» λέω «ποτέ τη σκέψη ότι θα βρεθούμε φερετροσ΄ ένα φέρετρο; Έχουμε συνειδητοποιήσει αυτή την αλήθεια, αυτή τη βεβαιότητα, ότι και εμείς μια μέρα θα βρεθούμε οριζοντιομένοι, νεκροί μέσα σ΄ ένα φέρετρο;».

Απαίσιος λόγος; Μακάβριος λόγος; Όχι! Είδατε την γλώσσα με την οποία ομιλεί ο γέρων Συμεών; Είδατε το συναίσθημα που εκφράζει ο γέρων Συμεών; Για τον Συμεών ο θάνατος δεν ήταναγ.Συμεών φοβερό πράγμα, δεν ήταν συμφορά, ήταν ευχάριστο γεγονός, απόλυσις, απελευθέρωσις από τα δεσμά του σώματος και του κόσμου.

Όταν ένας φυλακισμένος ελευθερώνεται αδελφοί μου, στενοχωρείται ή χαίρει; Χαίρει και αγάλλεται και χοροπηδάει από τη χαρά του. Έτσι αντιμετώπιζε τον θάνατο ο Συμεών, διότι πίστευεηλιος1 ότι ο άνθρωπος δεν είναι αυτό που φαίνεται, το σώμα, είναι αυτό που δεν φαίνεται, το πνεύμα και αποδεσμεύεται την ώρα του θανάτου το πνεύμα και μεταβαίνει στον ουράνιο κόσμο. Την ώρα του θανάτου ήταν ευτυχισμένος ο Συμεών διότι εγνώρισε τον Σωτήρα, τον Χριστό.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

 

 Δείτε και Διήγηση της Υπαπαντή του Κυρίου, παρουσίαση σαν βίντεο, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: