ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για τους πονηρούς και γόητες

Επειδή την περασμένη Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου διαβάστηκε στους Ναούς το αποστολικό ανάγνωσμα Β΄ Τιμ. γ΄ 10-15, παρουσιάζουμε σύντομο σχόλιο για τον στίχο 13, από μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της ομιλίας του μακαριστού Ομολογητού Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Ευσεβείς, πονηροί και γόητες» (Β’ Τιμ. γ’ 10-15) (12-2-2006). 

Για τους πονηρούς και γόητες

ονομα ΝΙΣωτ 2 πΘα προκόψουν λέει οι πονηροί και οι γόητες.
Ο νους μου πηγαίνει σ΄ ένα πονηρό και γόητα παπά, απατεώνα παπά, ο οποίος παρουσιάζεται από τα κανάλια, και έχει μεταβάλλει τον Χριστιανισμό σε κοσμικότητα του χειροτέρου είδους. Και όμως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι τον εγκρίνουν! Και η Διοίκηση της Εκκλησίας δεν τον θίγει καθόλου.
Ομιλίες του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για τους δαίμονες, δαιμονικά φαινόμενα και τα έργα τους Πονηροί και γόητες θα προκόψουν προς το χειρότερον. Μαύρη προκοπή! Το να προκόβεις προς το χειρότερο, μαύρη προκοπή! Θα πεθάνουν και θα τους σέρνουν οι διαβόλοι απο τα σεντόνια, απο τα ράσα τους.
κολαση ξ«Πλανώντες και πλανώμενοι». Θα πλανούν τον κόσμο με τις θεωρίες τους αλλά για τραγική εις βάρος ειρωνία τους και θα πλανώνονται. Όλοι αυτοί θα πλανούν αλλά και θα πλανώνται και μόλις πεθάνουν θα δουν το αποτέλεσμα της πλάνης τους.

 Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: