ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Φρικτό πράγμα η πορνεία για τον Απόστολο Παύλο

Για την προηγούμενη Κυριακή του Ασώτου, που και το ευαγγελικό και το αποστολικό ανάγνωσμα μιλούσαν για την πορνεία, παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα απο την παλαιά ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Γαστριμαργία και πορνεία» που έγινε στο 2ο μισό της δεκαετίας του 1980. Στο απόσπασμα αυτό το γνησιότερο τέκνο του π. Αυγουστίνου, ερμηνεύει τον στίχο 15 του αποστολικού αναγνώσματος της Κυριακής του Ασώτου, για το φρικτό αμάρτημα της πορνείας και δίνει απάντηση σε κάποιους ελεεινούς θεολόγους της εποχής εκείνης που υποστήριζαν ότι ο Χριστός δεν καταδίκασε την πορνεία.

Φρικτό πράγμα η πορνεία για τον Απόστολο Παύλο

ονομα ΝΙΣωτ 2 πΔεν ξέρετε, δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι τα σώματα είναι μέλη του Χριστού; Τί μεγάλη τιμή εμείς οι μικροί και οι ανάξιοι άνθρωποι να αποτελούμε μέλη του μυστικού Σώματος του Χριστού!
απ. Παυλος π«Άρας οὖν τὰ μέλη τοῦ Χριστοῦ ποιήσω πόρνης μέλη;». Είπε προτήτερα “το σώμα δεν είναι για την πορνεία, είναι για τον Κύριο”. Λέει τώρα με φρίκη «Θα πάρω τα μέλη του Χριστού και θα τα κάνω μέλη της πόρνης;»! Να πάρεις τα μέλη του Χριστού, τα σώματα, και να τα κάνεις μέλη πόρνης, αυτό είναι μεγάλη ιεροσυλία, μεγάλη βλασφημία, φρικτή ασέβεια! Μη γένοιτο! Φρίττει ο Απόστολος! Να μην συμβεί τέτοιο πράγμα!
Για τον Απόστολο η πορνεία είναι φρικτό αμάρτημα. Για τον κόσμο τον πολύ, δεν είναι τίποτα η πορνεία, είναι μια αθώα πράξις.
Υπήρξαν και θεολόγοι των ημερών μας, ελεεινοί και τρισάθλιοι που δημοσία σε διαλέξεις υπεστήριξαν ότι ο Χριστός καταδίκασε μόνο την μοιχεία, όχι την πορνεία. Και όταν τους είπαν σαφώς ο Παύλος λέγει “φεύγετε την πορνεία” και λοιπά και ότι “πόρνοι και μοιχοί” και άλλοι αμαρτωλοί και ασεβείς δεν κληρονομούν Βασιλεία Ουρανού, τί είπαν αυτοί οι ελεεινοί και οι τρισάθλιοι θεολόγοι; «Αυτά τα λέγει ο Παύλος, δεν τα λέγει ο Χριστός». Ώστε ο Παύλος δεν είναι θεόπνευστος; Δεν είναι στόμα του Χριστού ο Παύλος; Τί να πεις για τέτοιους θεολόγους;

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Φεύγετε την πορνεία!, πατώντας ΕΔΩ

 

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: