ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Οι Χριστιανοί δεν ανήκουν στον εαυτό τους

Παρουσιάζουμε άλλο ένα ερμηνευτικό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα του αποστολικού αναγνώσματος της Κυριακής του Ασώτου που καταδικάζει την πορνεία, απο την παλαιά ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Γαστριμαργία και πορνεία» που έγινε στο 2ο μισό της δεκαετίας του 1980. Στο απόσπασμα αυτό ερμηνεύεται ο στίχος 19.

Οι Χριστιανοί δεν ανήκουν στον εαυτό τους

ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣΔεν ανήκετε στον εαυτό σας, λέγει ο Παύλος, για να κάνετε ό,τι θέλετε. Ελεύθεροι είστε να κάνετε ό,τι θέλετε, αλλά εάν θέλετε να είστε Χριστιανοί δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Δεν ανήκετε στους εαυτούς σας. Δεν σας ανήκει το σώμα και το πνεύμα. Δεν μπορείτε να πείτε «Δικό μου είναι το σώμα, δική μου είναι η ψυχή, ό,τι θέλω τα κάνω, όπως θέλω τα μεταχειρίζομαι».
ΝΙΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ 2Θυμάστε τί είπε μια μεγάλη κυρά, μια μαινάδα που έκαμε διαδήλωση γύρω από τα δικαστήρια; “Το σώμα” λέει “όπως θέλουμε το μεταχειριζόμεθα, δικό μας είναι”. Μάλιστα κυρά μου, αλλά υπο την προϋπόθεσιν ότι είσαι άπιστη. Εαν θέλεις να είσαι πιστή, χριστιανή, δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Το σώμα, πρέπει να σκεφτείς σαν χριστιανή, ότι δεν είναι δικό σου. Ούτε το πνεύμα είναι δικό σου.
λογχισμ. πλευρα ΥΠΕΡΦΥΕΣΤ._ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΟΠΙΣΘ_001 πιο μικρο με περι«Ουκ εστέ εαυτών». Δεν ανήκετε στους εαυτούς σας. Γιατί δεν ανήκετε στους εαυτούς σας; Γιατί δεν ανήκει σ΄ εσάς το σώμα σας και δεν μπορείτε να τα κάνετε ό,τι θέλετε; Διότι «ηγοράσθητε», «τιμής ηγοράσθητε», με τίμημα, με βαρύ τίμημα. Αγορασθήκατε λέγει ο Παύλος, και ανήκουμε σε Αυτόν που μας αγόρασε. Είμαστε ιδιοκτησία Αυτού που μας αγόρασε, έδωκε τίμημα βαρύ και μας αγόρασε.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Το αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής του Ασώτου (Α’ Κορ. στ’ 12-20), πατώντας ΕΔΩ
Φρικτό πράγμα η πορνεία για τον Απόστολο Παύλο, πατώντας ΕΔΩ

Η τελευταία εικόνα είναι λεπτομέρεια της εικόνας που υπάρχει στο οπισθόφυλλο του μικρού τεύχους του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου «ΤΟ ΥΠΕΡΦΥΕΣΤΕΡΟ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ». Τα περιεχόμενα του μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: