ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Όσοι αγωνίζονται να ζουν ευσεβώς θα διωχθούν

Επειδή χθες η Εκκλησία εόρτασε την αγία Παρασκευή την Οσιομάρτυρα και σήμερα τον άγιο Παντελεήμονα τον Μεγαλομάρτυρα, παρουσιάζουμε μικρό απόσπασμα απο την ομιλία του μακαριστού Ιεραπόστολου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, του γνησιότερου τέκνου του π. Αυγουστίνου, με θέμα «Ευσεβείς, πονηροί και γόητες» (Β’ Τιμ. γ’ 10-15) (12-2-2006), όπου αναφέρεται στους διωγμούς των πιστών αλλά και στους μάρτυρες. Το απόσπασμα είναι συνέχεια του αποσπάσματος που έχουμε παρουσιάσει παλαιότερα (δείτε ΕΔΩ).

Όσοι αγωνίζονται να ζουν ευσεβώς θα διωχθούν

νισ π«Οι θέλοντες ευσεβώς». «Οι θέλοντες» δεν σημαίνει αυτοί οι οποίοι ότι απλώς θέλουν. Το να θέλω αλλά να μην κάνω τίποτε για να ζήσω ευσεβώς, αυτό δεν είναι τίποτε. Το θέλω, εδώ σημαίνει προσπαθώ, αγωνίζομαι. Όλοι όσοι προσπαθούν, όλοι όσοι αγωνίζονται να ζουν ευσεβώς, όπως θέλει ο Χριστός, όχι όπως θέλουν μερικοί ευλαβείς βλαμμένοι που σου λέει «έτσι ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ2να κάνεις, έτσι να κάνεις, έτσι να κάνεις» για να μην έλθεις ποτέ σε σύγκρουση με τον κόσμο. Όχι! Ο Χριστός κηρύττει σύγκρουση με τον κόσμο, «δεν ήλθα» λέει «να βάλω ειρήνη αλλά μάχαιρα». Το εξηγήσαμε άλλοτε αυτό.

Όσοι αγωνίζονται λοιπόν να ζήσουν ευσεβώς, όσοι ζουν με άλλα λόγια ευσεβώς, αυτοί θα διωχθούν. Και διωγμοί δεν είναι μόνον να σε πιάσει να σε βάλει στη φυλακή, να σε βασανίσει και να σου κόψει το κεφάλι όπως συνέβει με εκατομμύρια μάρτυρες. Οι διωγμοί είναι ποικίλοι, διάφοροι.

Την ομιλία θα την βρείτε με τον αριθμό 441 στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Ιεραποστολικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

 

Δείτε και Αναρτήσεις για τους αγίους μεγαλομάρτυρες Παντελήμονα και Παρασκευή, πατώντας ΕΔΩ
Όλοι ανεξαιρέτως όσοι ζούν κατα το θέλημα του Χριστού, θα διωχθούν, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: