ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Πνευματικά η ανθρωπότητα βυθίζεται σε ολοένα και μεγαλύτερο σκοτάδι

Παρουσιάζουμε μικρό απόσπασμα από το ωραιότατο βιβλίο του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, «ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ», που έχει κάποια σχέση με την αυριανή εορτή της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Το απόσπασμα αυτό που είχε γράψει ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος πριν 43 χρόνια, επαληθεύτηκε στα 43 χρόνια που πέρασαν και είναι ακόμη επίκαιρο.

Πνευματικά η ανθρωπότητα βυθίζεται σε ολοένα και μεγαλύτερο σκοτάδι

ονομα ΝΙΣωτ 2 πΤό μήνυμα της Μεταμορφώσεως είνε ιδιαιτέρως επίκαιρον εις τας ημέρας μας. Παρ΄ όλον τό φυσικόν καί τό επιστημονικόν φως και παρ΄ όλην την εξωτερικήν λάμψιν της ζωής, skotoπνευματικώς η ανθρωπότης βυθίζεται εις ολοέν μεγαλύτερον σκότος καί ζόφον. Τό κτιστόν φώς άπλετον, τό άκτιστον, σπάνιον λόγω της ηθικής τυφλώσεως της ανθρωπότητος. Παρ΄ όλην επίσης τήν θήρευσιν του ωραίου καί παρ΄ όλην τήν καλλιτεχνίαν, η δυσμορφία και η ασχημία επικρατούν εις τόν έσω άνθρωπον, εν μεγάλη δε εκτάσει και εις τόν έξω άνθρωπον. Η πολύμορφος αμαρτία και η αθλία μόδα παρεμόρφωσαν ψυχάς καί σώματα.

Μικρό απόσπασμα από το κεφάλαιο <<ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ>>, σκαι τη σελ. 47-8, του ωραιότατου βιβλίου του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ. Για την ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ (6 ΑΥΓ.) είναι αφιερωμένες οι σελίδες 47-53.

Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ  πατήστε πάνω στον τίτλο του βιβλίου.

 
Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: