ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Άλλο παράδειγμα φρικτής τιμωρίας από τον Κύριο, οι άγγελοι που έγιναν δαίμονες

Παρουσιάζουμε μικρό απόσπασμα από την ωφέλιμη ομιλία του μακαριστού Ομολογητού Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου «Η αίρεσι του Νικολαϊτισμού (Α’) (Ιουδ.1-11)» (28-2-1999),  όπου ερμηνεύει απόσπασμα της Καθολικής επιστολής του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Αδελφοθέου που αντιμετωπίζει την αίρεση του Νικολαϊτισμού. Ο Απόστολος Ιούδας ο Αδελφόθεος, ο καλός Απόστολος Ιούδας, στην σύντομη Καθολική Επιστολή του, στον στίχο 6 παρουσιάζει άλλο ένα παράδειγμα φρικτής τιμωρίας από τον Κύριο. Το απόσπασμα είναι συνέχεια του αποσπάσματος που παρουσιάσαμε πρίν από λίγες εβδομάδες (δείτε ΕΔΩ). Τονίζουμε ότι η Καθολική Επιστολή του Αγίου Αποστόλου Ιούδα που αναφέρει το παράδειγμα αυτής της φρικτής τιμωρίας, ανήκει στην Καινή Διαθήκη.

Άλλο παράδειγμα φρικτής τιμωρίας από τον Κύριο, οι άγγελοι που έγιναν δαίμονες

στο βημαπΆλλο παράδειγμα τιμωρίας.

«Αγγέλους τε τούς μή τηρήσαντας τήν εαυτών αρχήν, αλλά απολιπόντας τό ίδιον οικητήριον εις κρίσιν μεγάλης ημέρας δεσμοίς αϊδίοις υπό ζόφον τετήρηκεν».

 Δεν ελυπήθη αγγέλους λέγει ο απόστολος Ιούδας μιλώντας για τους Νικολαΐτες. Ο Θεός δεν λυπήθηκε αγγέλους. Θα λυπηθή ασεβείς apIoudasανθρώπους; Ποιούς αγγέλους δεν λυπήθηκε και τιμώρησε; Τους αγγέλους οι οποίοι δεν φύλαξαν, δεν διαφύλαξαν το υπούργημά τους, αλλ΄ εγκατέλειψαν τη θέση τους. Τους αγγέλους που θέλησαν ν΄ ανεβούν πάνω από τα σύννεφα και να εξισωθούν επανασταστικώ δικαίω με το Θεό.

Ο Εωσφόρος ο λαμπρότερος αρχάγγελος, αυτός υπερηφανεύθηκε %cf%80%cf%84%cf%8e%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%acκαι είπε «Θα θέσω τον θρόνο μου πάνω από τα σύννεφα. Θα γίνω ίσος με τον Ύψιστο».

Δεν ήταν ικανοποιημένος από τη θέση που τον είχε ο Θεός. Αλλά δεν εξέπεσε αυτός, εξέπεσε και ένα μεγάλο πλήθος αγγέλων του Εωσφόρου.

Γιατί; Γιατί αυτοί οι άλλοι άγγελοι συμφώνησαν με τον αρχηγό, με τον κερασφόρο «γέροντά» τους.

Την ομιλία θα την βρείτε στο Ορθόδοξο βιβλιοπωλείο Ο ΣΤΑΥΡΟΣ,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη τιμωρίας από τον Θεό, του γογγυσμού κατά του Κυρίου και της απιστίας, πατώντας ΕΔΩ
Η ανηθικότητα, η ανήθικη διδασκαλία και η απιστία έχουν τρομερές συνέπειες, πατώντας ΕΔΩ
Για την κακή ευπιστία πολλών που ακολουθούν τον γεροντισμό, πατώντας ΕΔΩ

Στο απόσπασμα αυτό, αντί «απόστολος Ιούδας», ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος είπε κατά λάθος «απόστολος Πέτρος». Είναι η μόνη διόρθωση που κάναμε στο λόγο του μακαριστού Ομολογητή Θεόλογου.

Advertisements

Single Post Navigation

2 thoughts on “Άλλο παράδειγμα φρικτής τιμωρίας από τον Κύριο, οι άγγελοι που έγιναν δαίμονες

 1. Χαίρετε
  Πολλοί νομίζουν ότι ο Θεός τιμωρεί από σκληρότητα και η συγκεκριμένη φράση του κ. Σωτηρόπουλου «Ο Θεός δεν λυπήθηκε» μπορεί να παρεξηγηθεί. Μπορείτε να το κάνετε πιο λιανά;

  • Θα σας το κάνουμε πιο λιανά. Ο Κύριος αγαπά όλους τους ανθρώπους και θέλει την σωτηρία όλων των ανθρώπων.
   Διαβάστε την ανάρτηση «Η άπειρη αγάπη του Θεού»
   https://niksothropoulos.wordpress.com/2012/06/05/%ce%b7-%ce%ac%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%ce%ac%cf%80%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%8d-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bc/

   Αν ο άνθρωπος με επίμονο πείσμα συνέχεια διώχνει τον Κύριο και ακολουθεί τα πάθη και τον διάβολο τότε ο Κύριος θα τον τιμωρήσει μήπως και ξυπνήσει. Πολύ περισσότερο αυτό ισχύει για τους ασεβείς. Αυτό εννοεί ο μακαριστός Ιεραπόστολος Θεολόγος, «θα λυπηθεί ασεβείς ανθρώπους;». Εννοεί «θα λυπηθεί να τιμωρήσει ασεβείς ανθρώπους;».
   Αν ο άνθρωπος συνεχίσει μέχρι τέλους να διώχνει τον Κύριο και ακολουθεί τα πάθη του, τότε θα κολαστεί αιώνια. Ο Κύριος είναι αγάπη αλλά και δικαιοσύνη.

   Ακούστε τί λέει και ο άγιος Πορφύριος για την Κόλαση και την δικαιοσύνη του Κυρίου
   Διάλογος του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με τον άγιο Πορφύριο για την αιωνιότητα της κόλασης, παρουσίαση σαν βίντεο,
   https://niksothropoulos.wordpress.com/2014/02/24/a-501/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: