ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για τον Προφήτη Ιωνά και το θεόπνευστο βιβλίο του

Επειδή πριν 2 ημέρες η Εκκλησία εόρτασε τον Προφήτη Ιωνά, παρουσιάζουμε πολύ μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την παλαιά ομιλία του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Ο Προφήτης Ιωνάς».

Για τον Προφήτη Ιωνά και το θεόπνευστο βιβλίο του

ΝΙΣ ωραίος 17-12-1989 με περιγρΟ Ιωνάς είναι ένα πρόσωπο συμπαθές, πολύ συμπαθές. Μπορούμε να πούμε απ΄ όλους τους Προφήτας Παλαιάς Διαθήκης ο πιο συμπαθής είναι σ΄ εμάς ο Ιωνάς. Γιατί ο Ιωνάς είναι ο πιο συμπαθής; Γιατί είναι ανθρώπινος, πολύ ανθρώπινος ο χαρακτήρας του. Μας μοιάζει ο Ιωνάς και ομοιάζουμε του Ιωνά. Όπως στην Καινή Διαθήκη ο πιο prIOσυμπαθής τύπος είναι ο Πέτρος, με τον αυθορμητισμό του, με τις αδυναμίες του, με τις απότομες μεταπτώσεις του, έτσι στην Παλαιά Διαθήκη ο πιο συμπαθής τύπος είναι ο Ιωνάς.

Αλλά το βιβλίο του δεν είναι ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο, είναι θείο, πολύ θείο βιβλίο. Έχει μια ομορφιά και ένα μεγαλείο που δεν βρίσκεις σ΄ άλλα βιβλία του κόσμου προ Χριστού. Έχει μεγάλες ιδέες για τον άνθρωπο και για τον Θεό, για την αγάπη που έχει ο Θεός για τον άνθρωπο, για όλους τους ανθρώπους. Αυτό το βιβλίο δεικνύει, αιώνες προ Χριστού, πόση μεγάλη αγάπη είχε ο Θεός για όλη την ανθρωπότητα και γι΄ αυτούς που Τον εγνώριζαν και γι΄ αυτούς που δεν τον εγνώριζαν. Ανάμεσα σ΄ αυτούς που δεν τον εγνώριζαν είμεθα και εμείς οι Έλληνες. Εκτιμάμε ιδιατέρως το βιβλίο του προφήτου Ιωνά γιατί μιλάει για την αγάπη του Θεού προς τους εθνικούς, μεταξύ των οποίων είμεθα και ημείς.

 Την ομιλία θα την βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Ομιλίες του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για τον προφήτη Ιωνά και το σημείον του πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: