ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Τί σκληρύνει τις ψυχές σαν τον πατημένο δρόμο και δεν μπορούν να δεχθούν τον λόγο του Θεού

Για την παραβολή του Σπορέως παρουσιάζουμε άλλο ένα μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την παλαιά ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με θέμα «Σπόρος-Σπορεύς-Γη», όπου ερμηνεύει την παραβολή του Σπορέως. Το απόσπασμα αυτό ομιλεί για την κατηγορία των ανθρώπων που μοιάζουν με τον πατημένο δρόμο και είναι συνέχεια του αποσπάσματος που παρουσιάσαμε πριν 4 ημέρες (δείτε ΕΔΩ).

Τί σκληρύνει τις ψυχές σαν τον πατημένο δρόμο και δεν μπορούν να δεχθούν τον λόγο του Θεού

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥΤί τους εσκλήρυνε, αδελφοί μου, και δεν μπορεί να προχωρήσει βαθιά μέσα τους ο λόγος του Θεού;

ΝΙΣ ωραίος 17-12-1989 με περιγρΤους εσκλήρυναν διάφορα γεγονότα της ζωής, διότι δεν πρόσεξαν. Τα γεγονότα σκληρύνουν εαν δεν προσέξουμε.

skl edafosΕσκληρύνθησαν επίσης αυτοί αφ΄ εαυτών, από τα πάθη τους. Τα πάθη, εάν ο άνθρωπος δουλεύει συνεχώς και συστηματικώς εις τα πάθη, διαλύουν την ψυχή, σκληρύνουν την ψυχή, πωρώνουν την ψυχή και μετά δεν συγκινεί ο λόγος του Θεού, συγκινούν μόνον οι αμαρτίες!

Τους εσκλήρυναν ακόμη, κάτι που δεν θα μπορούσε να ισχύσει τόσο για την αρχαία εποχή και την εποχή nitsτου Χριστού, οι διάφορες υλιστικές και αθεϊστικές θεωρίες. Οι θεωρίες σκληρύνουν. Πάνω από πολλές ψυχές πέρασαν και πάτησαν και καταπάτησαν και σκλήρυναν το έδαφος των ψυχών των διάφοροι υλισταί και άθεοι. Πέρασαν και πάτησαν επάνω τους οι διάφοροι Νίτσε, οι διάφοροι hegelΡενάν, οι διάφοροι sp patΒολταίροι, οι διάφοροι Χέκελ και Έγελοι και Καζαντζάκηδες και άλλοι αντίχριστοι. Όλοι επάτησαν και το έδαφος έγινε πεπατημένη οδός, άσφαλτος και δεν προχωρεί καθόλου, ούτε η υγρασία προχωρεί, ούτε σπέρμα Θεού προχωρεί.

Έτσι αυτοί οι άνθρωποι ακούουν με τα εξωτερικά αυτιά, δεν ακούουν με τα εσωτερικά αυτιά. Έρχεται δε ο διάβολος και παίρνει, λέγει, τον σπόρο. Την ώρα που ακούεται ο λόγος και φθάνει στο αυτί, την ώρα εκείνη έρχεται ο διάβολος και τον παίρνει, από εκείνην την ώρα.

Θα τις βρείτε στο Ορθόδοξο βιβλιοπωλείο Ο ΣΤΑΥΡΟΣ,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Η κατηγορία των ανθρώπων που μοιάζουν σαν τον πατημένο δρόμο, πατώντας ΕΔΩ
Η κατηγορία των ανθρώπων που μοιάζουν σαν πέτρινη γη, πατώντας ΕΔΩ
Ο μεγάλος αθεόφοβος βλάσφημος Καζαντζάκης θα πάρει μαζί του στην Κόλαση τους θαυμαστές του, πατώντας ΕΔΩ
Αναγκαίος και εκ των ουκ άνευ, ο λόγος του Θεού, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: