ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για τον αγγελικό ύμνο κατα τη Γέννηση του Χριστού

Επειδή πριν 3 ημέρες η Εκκλησία εόρτασε την Απόδοση της εορτής των Χριστουγέννων, παρουσιάζουμε επίκαιρο απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την χριστουγεννιάτικη ομιλία του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Κατα τη Γέννηση του Χριστού» (19-12-2004) που έβγαλε την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως του 2004.

Για τον αγγελικό ύμνο κατα τη Γέννηση του Χριστού

starΈνας άγγελος ανήγγειλε την Γέννηση του Χριστού, και συγχρόνως παρουσιάστηκε στρατιά αγγέλων, ουράνιο στράτευμα από πολλούς αγγέλους, οι οποίοι έψαλλαν επι τη Γεννήση του Χριστού «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επι γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία». Δόξα στον Ύψιστο και στη γη, στους ανθρώπους, ευδοκία.

1995ΝΙΣ ΠμιΤί θα πει ευδοκία και ειρήνη; Ειρήνη εδώ δεν θα πει ειρήνη. Παρεξηγούν αυτό το λόγο οι άνθρωποι, οι ηγέτες οι οποίοι παρουσιάζουν διάφορα μηνύματα τώρα τις μεγάλες εορτές και συνεχώς μιλάνε για ειρήνη, για ειρήνη, για ειρήνη… Και εννοούν πολιτική ειρήνη, να υπάρχει στον κόσμο τέτοια ειρήνη μεταξύgeborn των λαών, των κρατών, για να έχουν οι άνθρωποι την ησυχία τους να γλεντοκοπούν. Δεν εννοεί τέτοια ειρήνη ο Χριστιανισμός. Όταν λέγει ειρήνη εδώ, εννοεί όλα τα καλά, εννοεί ευδοκίμηση, την ευλογία του Θεού.

«Επι γης ειρήνη», θα πει στη γη ευλογία. «Εν ανθρώποις ευδοκία», θα πει στους ανθρώπους ευλογία. Η ευλογία, η ευτυχία περιλαμβάνει και την ειρήνη με την στενή έννοια. Και προπάντων ο Θεός θέλει την ειρήνη μεταξύ ημών και του Θεού, την ειρήνη την εσωτερική, την ειρήνη της συνειδήσεως.

Την ομιλία θα την βρείτε με τον αριθμό 419 στο βιβλιοπωλείο της αγαπημένης Ιεραποστολικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: