ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για την εύκολη εντολή που έδωσε ο Κύριος στους πρωτόπλαστους

Για την Κυριακή της Τυρινής που πέρασε και θυμάται η Εκκλησία την ημέρα αυτή την εξορία των πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο, παρουσιάζουμε μικρό απόσπασμα από την ωφέλιμη ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Αυτού ακούετε  Α΄» (16-10-2005).

Για την εύκολη εντολή που έδωσε ο Κύριος στους πρωτόπλαστους

ονομα ΝΙΣωτ 2 π

Όταν ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο, που δημιούργησε και τα σύμπαντα καί όλο τον φυσικό κόσμο για τον άνθρωπο και τη βασιλεία των Ουρανών για τον άνθρωπο, έθεσε τον άνθρωπο σε μια μικρή δοκιμασία. Του έδωσε 1 εντολή και αν θα υπάκουε στην εντολή, θα αποδεικνυόταν ΕΞΟΔΟΣ ΑΔΑΜ -ΕΥΑΣ 2άξιος της αγάπης του Θεού και των αγαθών που ετοίμασε ο Θεός γι΄ αυτόν. Μικρή εντολή, εύκολη. «Απ’ όλα τα δένδρα του Παραδείσου θα τρώτε», είπε ο Θεός στους πρωτοπλάστους, «από 1 δεν θα φάτε».

Περι αυτού πρόκειται, δεν πρόκειται για τίποτε σεξουαλικά και αισχρά πράγματα που φαντάζεται η διάνοια αυτών που συνεχώς ανασκαλεύουν την κοπριά τη σεξουαλική! Πρόκειται για πραγματικά δένδρα. Παράδεισος τί θα πει; Ένας κήπος γεμάτος από καρποφόρα δένδρα. «Απ’ όλα θα τρώτε, από 1 δεν θα φάτε».

EVAΕύκολη εντολή, 100άδες, 1000άδες, – ποιός ξέρει πόσα θα ήταν τα δένδρα από τα οποία θα μπορούσαν να φάνε; – , από 1 μόνο απαγορευόταν να φάνε.

Δεν έδειξαν υπακοή. Παρήκουσαν την εντολή του Θεού και έκαμαν το θέλημα του σατανά που εισηγήθη την παρακοή και το δικό τους θέλημα.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Ο Σατανάς, ο δημιουργός των αιρέσεων και της παναίρεσης του Οικουμενισμού, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: