ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για την διεστραμμένη εποχή που έζησε ο Προφήτης Ηλίας ο Ζηλωτής

Για την χθεσινή εορτή του Προφήτη Ηλία του Ζηλωτή, παραθέτουμε μικρό απόσπασμα από το εξαίρετο βιβλίο «ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ» του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, του γνησιότερου τέκνου του π. Αυγουστίνου, για την εποχή του Προφήτη Ηλία, εποχή καθολικής σχεδόν αποστασίας από τον Κύριο, διαστροφής και διωγμού των ευσεβών, που μοιάζει με την δική μας εποχή.

  Για την διεστραμμένη εποχή που έζησε ο Προφήτης Ηλίας ο Ζηλωτής

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥΟ προφήτης Ηλίας έζησεν εις εποχήν καθολικής σχεδόν από ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 4Θεού αποστασίας. Εκ των μυριάδων του Ισραηλιτικού Έθνους επτά μόνον χιλιάδες δέν έκλιναν γόνυ εις τόν Βάαλ. Καί τούτους ηγνόει ο προφήτης. «Μονώτατος» εν μέσω μυριάδων!  skoto Όλα τα παραδείγματα, όσα έβλεπεν ο προφήτης εις τήν εποχήν του, τόν εκάλουν εις διαφορετικήν πορείαν. Καί είνε γνωστόν, πόσον τρομεράν επίδρασιν ασκούν επί των πνευμάτων τα παραδείγματα της κοινωνίας, καί μάλιστα όταν τά παραδείγματα ταύτα είνε σχεδόν καθολικά. Καί εκλεκτοί κλονίζονται! Αλλ΄ ο Ηλίας δέν έβλεπε λυκος που γαυγιζειμόνον παραδείγματα. Αντιμετώπιζε καί τήν λυσσαλέαν αντίδρασιν καί πολεμικήν ασεβών βασιλέων, ασεβεστάτης καί πονηροτάτης βασιλίσσης, παρομοιώδους κατάστασης διά τήν κακίαν της, ιερέων καί προφητών της αισχύνης, συστηματικώς διαστρεφόντων τόν λαόν, καί λαού ευκόλως κολακευομένου καί διεγειρομένου εναντίον των απεσταλμένων του Θεού.

Μικρό απόσπασμα από το κεφάλαιο με τίτλο <<ΟΥΡΑΝΟΔΡΟΜΟΣ>>, σελ.27, του ωραιότατου βιβλίου του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ.

Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ πατήστε πάνω στον τίτλο του βιβλίου.

Δείτε και Αναρτήσεις για τον Προφήτη Ηλία τον Ζηλωτή, πατώντας ΕΔΩ
Εβάδισε πορείαν «άτρεπτον ανθρώποις» μέχρι τέλους, πατώντας ΕΔΩ
Tιμωρία και συμφορές από τον Κύριο αναμένουν τους διώκτες για τις κακές καί εγκληματικές συμπεριφορές τους κατά των πιστών δούλων του Κυρίου, πατώντας ΕΔΩ
Έρχεται ολοταχώς ο Αντίχριστος, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: