ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για την θαυμαστή σιωπή του Κυρίου κατά το θείο Πάθος και την δίκη

Παρουσιάζουμε απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή του αείμνηστου θαρραλέου, πιστού και έγκριτου δημοσιογράφου και διευθυντού της παλαίμαχης εκκλησιαστικής εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» Γεωργίου Ζερβού,  με συζήτηση που είχε με τον μακαριστό Ομολογητή Θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο με θέμα τo Μυστικό Δείπνο, που έγινε πριν από 6 χρόνια τη Μ. Πέμπτη (12-4-2012). Το απόσπασμα ομιλεί για την θαυμαστή σιωπή του Κυρίου κατά το θείο Πάθος και στις δίκες.

Για την θαυμαστή σιωπή του Κυρίου κατά το θείο Πάθος και την δίκη

rantw gaΓεώργιος Ζερβός: Θέλω να σας ρωτήσω κάτι ακόμα, για την σιωπή του Χριστού κατά το θείο Πάθος και τη δίκη… (τον διακόπτει ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος).

 nis me zerbMDΝικόλαος Σωτηρόπουλος: …Την οποία εθαύμασε και ο Πιλάτος όταν είδε… Όλοι οι κατάδικοι ανέπτυσσαν ρητορεία για να αποδείξουν ότι δεν είναι ένοχοι και να γλυτώσουν από τη Σταύρωση. Ο Χριστός παραδόξως δεν υπεράσπισε τον Εαυτό Του. Ήξερεότι είναι ειλημμένη απόφαση να Τον σταυρώσουν και εσιώπα. Και αυτή η σιωπή έκανε τον ηγεμόνα να «θαυμάζει λίαν», έκανε τον Πιλάτο να θαυμάζει πολύ. Ήταν μοναδικό φαινόμενο. Και ήταν προφητευμένη και αυτή. «Ως πρόβοτον επί σφαγή ήχθη και ως αμνός , ούτος ούκ ανοίγει το στόμα Αυτού».

Γεώργιος Ζερβός: Αυτά ποιός τα είπε;

Ομιλίες του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλο σχετικά με τα Άγια Πάθη του Χριστού μας και τη Μεγάλη Εβδομάδα

Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Ησαΐας. Και «εν τη ταπεινώσει η κρίσις Αυτού ήρθη». Τόσο πολύ ταπεινώθηκε ο Χριστός ώστε σαρώθηκε το δίκαιο Του, δεν υπεράσπισε το δίκαιο Του. Από την πλευρά των ανθρώπων ήξερε και να το υπερασπιζόταν δεν θα Τον αθώωναν, αλλά από την πλευρά τη δική του, λοιπόν «επείγετο να θυσιαστεί», γι΄ αυτό εσιώπα. Αυτή η σιωπή αξίζει περισσότερο από 1000 ρητορείες.

Γεώργιος Ζερβός: Γιατί είναι πάρα πολύ παιδαγωγική και διδακτική.

Όλη την εκπομπή θα την δείτε ΕΔΩ

Δείτε και Αναρτήσεις για τη Μεγάλη Παρασκευή, πατὠντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: