ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Το θαύμα της θεραπείας της αιμορρούσας γυναίκας από τον Κύριο

Επειδή πριν 3 ημέρες, η Εκκλησία εόρτασε την αγία Βερονίκη, την αιμορροούσα γυναίκα του Ευαγγελίου, παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ωφέλιμη ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Πίστι, θαύμα, δικαίωσι» (9-11-1997), για τη θαυματουργική θεραπεία της αιμορροούσης γυναίκας, της αγίας Βερονίκης από τον Κύριο.

Το θαύμα της θεραπείας της αιμορρούσας γυναίκας από τον Κύριο

ονομα ΝΙΣωτ 2 π

Τί είπε ο Χριστός στην αιμορροούσα γυναίκα; «Θάρσει θύγατερ η πίστη σου σέσωκέ σε». Έχε θάρρος θυγατέρα μου, η πίστη σου σε έσωσε.

NS

Αυτή η γυναίκα διέσχισε το πλήθος και πλησίασε το Χριστό και άγγιξε το άκρο από το ένδυμα Του, με την ακράδαντη πίστη, ότι μόλις εγγίσει το άκρο από το ένδυμά Του, θα θεραπευθεί. Προτού γίνει το θαύμα της θεραπείας, έγινε ένα άλλο θαύμα μέσα στην ψυχή της αιμορροούσης γυναίκας. Το θαύμα της πίστεως. Ακριβέστερον, το θαύμα της πληροφορίας, της εσωτερικής πληροφορίας, της πεποιθήσεως ότι οπωσδήποτε θα θεραπευθεί.

ag BeronΤί είχε πει ο Χριστός; «Όσα ζητείτε πιστεύοντες, εάν πιστεύετε ότι θα γίνουν, όντως θα γίνουν».

Μόλις άγγιξε το ένδυμα του Χριστού κατάλαβε ότι σταμάτησε η αιμορραγία, έγινε το θαύμα. 12 χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί μεταβαίνοντας σε διαφόρους γιατρούς και αντί προς το καλύτερο πήγε προς το χειρότερο, και ξόδεψε όλη την περιουσία της σε γιατρούς.

nisxrΟ Χριστός είναι ο μεγάλος Ιατρός, γιατρός ψυχών και σωμάτων, θεραπεύει αυτοστιγμί, χωρίς χειρουργική επέμβαση, χωρίς φάρμακα.

Ο Χριστός όταν έγινε η θεραπεία, ρώτησε «Ποιός με άγγιξε;». Παράδοξο ερώτημα. Ο Πέτρος τί είπε; «Κύριε εδώ οι όχλοι συνέχουσί σε και αποθλίβουσιν». Εδώ, με απλά λόγια, μας σπρώχνουν, μας ποδοπατούν, μας έβγαλαν ζουμί οι άνθρωποι και εσύ λες «Ποιός με άγγιξε;»;

aimerΟ Χριστός επέμενε «Κάποιος με άγγιξε. Εγώ αισθάνθηκα να βγαίνει από εμένα δύναμις».

Τότε η γυναίκα προσήλθε τρέμουσα στον Κύριο και ομολόγησε ότι αυτή Τον άγγιξε και ότι αμέσως θεραπεύθηκε. Και τότε ο Χριστός επειδή ήταν φοβισμένη, της είπε «θάρσει θύγατερ», πάρε θάρρος θυγατέρα μου -όλες οι γυναίκες είναι θυγατέρες του Χριστού και όλοι οι άνδρες είναι υιοί του Χριστού γιατί ο Χριστός είναι ο δημιουργός και πλάστης, ο Κύριος και ο Θεός όλων των ανθρώπων η πίστη σου σε έσωσε.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο Σταυρός»,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Ο Ιησούς, ο Αληθινός, ζητεί απ΄ όλους πίστι σ΄ Αυτόν, πατώντας ΕΔΩ
Έργα του Αγίου Πνεύματος τα θαύματα, οι μάρτυρες και οι άγιοι, πατώντας ΕΔΩ
Όποιος πιστεύει Ορθόδοξα στον Χριστό, αυτός πηγαίνει στο Χριστό, πατώντας ΕΔΩ
Όποιος πιστεύει στον Χριστό έχει ζωή αιώνια, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: