ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Επεισόδιο κατά την κηδείαν της υπερευλογημένης Παναγίας μας που συγκλονίζει και διδάσκει

Σήμερα που η Εκκλησία εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου, παρουσιάζουμε μικρό απόσπασμα σχετικό με την εορτή αυτή από το εξαίρετο βιβλίο «ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ» του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με σύντομη περιγραφή επεισοδίου κατά την κηδεία της υπερευλογημένης Παναγίας μας.

Επεισόδιο κατά την κηδείαν της υπερευλογημένης Παναγίας μας που συγκλονίζει και διδάσκει

«Ὑπέφθασε χερσί, ταῖς ὑβριστικαῖς τοῦ αὐθάδους, τομὴν ἡ δίκη ἐπάξασα, τοῦ Θεοῦ φυλάξαντος, τὸ σέβας τῇ ἐμψύχῳ κιβωτῷ, δόξῃ τῆς Θεότητος, ἐν ᾗ ὁ Λόγος σάρξ ἐχρημάτισε».

Ως υπόθεσιν ο ανωτέρω ύμνος έχει έν επεισόδιον, τό οποίον συνέβη κατά τήν κηδείαν της υπεραγίας Θεοτόκου, συμφώνως πρός παράδοσιν, τήν οποίαν διαβάζομεν εις τό συναξάριον της εορτής (15 Αυγούστου). Ότε υπό των αγίων Αποστόλων καί λοιπών ευλαβών χριστιανών εγίνετο η εκφορά του αχράντου σώματος της Θεοτόκου πρός ταφήν εν τη Γεθσημανή, Ιουδαίοι άρχοντες διήγειραν τινας εκ του όχλου, ίνα ανατρέψουν τήν ιεράν κλίνην, επί της οποίας εφέρετο τό σεπτόν σκήνωμα, καί ρίψουν τούτο κατά γης. Εις εκ των χυδαίων τούτων ώρμησε τότε μετά μανίας κατά του φερέτρου. Αλλά δέν κατώρθωσε ν’ ανατρέψη τό κλινίδιον καί νά ρίψη τό σώμα κατά γης. Τουναντίον ετιμωρήθη ο ίδιος παραδειγματικώς.

 

Μικρό απόσπασμα από το κεφάλαιο <<TOMH!>>, σελ.56, του ωραιότατου βιβλίου του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ. Για την Κοίμηση της Θεοτόκου είναι αφιερωμένες οι σελίδες 54-64.

Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ πατήστε πάνω στον τίτλο του βιβλίου.

Δείτε και Η θεία δίκη έκοψε απότομα τα ασεβή χέρια, πατώντας ΕΔΩ
Μερικές αναρτήσεις για την Κεχαριτωμένη Παναγία μας και την Κοίμηση της, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

2 thoughts on “Επεισόδιο κατά την κηδείαν της υπερευλογημένης Παναγίας μας που συγκλονίζει και διδάσκει

  1. Ανδρέας Χάρμπας on said:

    Όντως Άγιοι Και Θαυματουργοί Οι Ομολογητές Αυγουστίνος Καντιώτης Και Νικόλαος Σωτηρόπουλος.Η Αμαρτωλότης Μου Επικαλέσθηκε Τον Άγιο Ομολογητή Νικόλαο Σωτηρόπουλο Και Αντέδρασε Ένας Οποίος Είχε Δαιμονιο.Σαν Αμαρτωλός Που Ειμε Θα Φτιάξω Ένα Μικρό Εκκλησάκι Εις Την Μνήμην Του Αγίου Νικολάου Σωτηρόπουλου Εδώ Εις Την Καρδιτσα.Δοξα Τω Θεώ Πάντων Ένεκεν.

    • Φίλε κ. Χάρμπα ευχαριστούμε για το σχόλιο σας και χαιρόμαστε για την αγάπη σας προς τον π. Αυγουστίνο και το γνησιότερο τέκνο του και για το ότι θέλετε να φτιάξετε Μικρό Εκκλησάκι, κάτι που 1η φορά ακούμε.
      Για την αντίδραση του δαιμονίου σας θυμίζουμε ότι έχει συμβεί αυτό και όσο ζούσε ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος και το έχει πει σε ομιλίες του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: